vad är Invisalign ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-22
Perfekta tänder värderas till mer än bara kosmetiska skäl-dåligt anpassade tänder kan orsaka problem med hur din övre och undre käken passar ihop och skapar problem som sträcker sig från trubbel tugga till käken smärta . Att rätta till dessa problem , kan en ortodontist ordinera en behandlingsplan som normalt omfattar tandställning . Hängslen kan användas på framsidan och baksidan av tänderna , och tydliga versioner hjälpa till att göra dem mindre märkbar . En annan mindre märkbar alternativ är Invisalign , ett alternativ till hängslen som ser ut ungefär som nattvakter bidrar till att förhindra tandgnissling , men tunnare och lättare.

Construction

Din ortodontist tar först en form av dina tänder , vilket kommer att analyseras av en dator . Sedan kommer en rad Invisalign apparater , kallad Skenorna göras för dig . Invisalign Skenorna passar över din övre och undre tänderna som en tunn , genomskinlig plast . Det finns inga trådar och ingenting är ansluten till tänderna när du använder Invisalign .

Hur de fungerar

Precis hängslen , sätter Invisalign lätt tryck på tänderna för att flytta dem till nya platser över tiden . Invisalign är avsedda att bäras vid alla tillfällen , utom när du äter eller dricker , och så längden på behandling är ungefär densamma för Invisalign som det är för hängslen .

som kan använda dem

Invisalign är allmänhet är föreskrivet för vuxna och ibland för äldre tonåringar som inte har någon kvarvarande tänder. För att använda Invisalign , din ortodontiska frågor bör vara liten till måttlig , som huvudbonader , resårband och andra gemensamma ortodontisk apparatur kan inte användas i kombination med Invisalign .

Skötsel och rengöring

Invisalign gör det lätt att träna bra oralt hygien , eftersom apparaterna kan tas bort för normal tandborstning , tandtråd och munvatten användning . De apparater som behöver rengöras också, och Invisalign säljer ett rengöringsmedel speciellt för detta ändamål . Vissa människor använder ett munvatten skölj eller ett dopp i bakpulver följande med en mild borstningen för att spara på kostnaderna .

Överväganden

Invisalign Skenorna kan tas ut när som helst , så om du kan ta dem ut vid första tecken på tryck-eller om du riskerar att förlora dem när du tar ut dem-du kanske föredrar en mer permanent behandling alternativ . Användare rapporterar en något högre kostnad för att använda Invisalign än traditionella hängslen , och Invisalign får inte vara ett alternativ för alla , även om det bör omfattas av försäkring på samma sätt traditionella hängslen är . Om du slipa tänderna , kan du tenderar att bryta din Skenorna , men du kommer att förhindra fortsatta skador på din tandemaljen . Slutligen , medan du inte kommer att få mat fastnat i trådarna på din hängslen , måste du följa samma god munhygien praxis som du skulle med traditionell metall hängslen för att förebygga karies och tandköttsproblem.

Previous:nothing Next:kirurgi för tandlossning

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort te och kaffe fläckar från din kopp och dina tänder
 • hur att bleka tänderna hemma
 • hur man hittar ett barns tandläkare
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
 • hur man håller tuggummi färska
 • hur man använder en waterpick att bibehålla friska tänder och tandkött
 • hur man läka ett abscessed tand
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • hur man hittar en tandläkare med några pengar eller försäkring
 • tand tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com