vad är avancerad parodontit ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-23
Parodontit kan hota hälsan hos dina tänder eller ens få dig att tappa dem . Även om det börjar mild , om det inte behandlas på rätt sätt kan det flytta in ett framskridet stadium. Avancerad parodontit orsakar obehagliga symptom och kan orsaka andra hälsoproblem

Definition

tandlossning är ett tillstånd där tandköttet blir infekterade , oftast på grund av överskott plack och tandsten som hyser bakterier och låt den blomstra i munnen . Så småningom börjar infektionen att förstöra en persons tand-stödjande ben och mjukdelar . När denna förstörelse börjar har sjukdomen gått in i sin långt framskridna för om det fortsätter kan det orsaka tandlossning och kan utlösa farliga hälsotillstånd.

Orsaker

Avancerad parodontit som händer när en person utvecklar sjukdomen och inte omedelbart få det behandlat . I ett tidigt skede är tandlossning kallad gingivit . Det kan behandlas genom tandrengöring och vård i hemmet för att omedelbart ta bort plack och tandsten . Om det är ignoreras och plack och tandsten tillåts stanna på tänderna , kommer tillståndet förvärras till avancerad parodontit .

Effekter

Avancerad parodontit kan orsaka en persons tänder falla ut eftersom det förstör ben och mjuk vävnad som behövs för att hålla tänderna på plats . Det kan också leda till stroke , kranskärlssjukdom och respiratoriska problem . Även om sjukdomen är centrerad i munnen , i sin avancerade stadier bakterierna kan komma in i blodomloppet och resa i hela kroppen , som orsakar effekter i andra organ och system .

Diagnos

Symtomen på avancerad tandlossning är mycket tydliga. Mayo Clinic säger dessa inkluderar svullnad och vikande i tandköttet , en lila eller ljus röd färg , och ömhet vid beröring . När sjukdomen är avancerad , kan det även medföra dålig andedräkt , en obehaglig smak i munnen och pus mellan tandköttet och tänderna . Tänderna kan även lossna , och det kan finnas en förändring i hur de maska ihop när en person biter ner . En tandläkare kommer att bekräfta dessa tecken med hjälp av en sond som mäter spår mellan en persons tänder och tandkött.

Behandling

När tandlossning är fortfarande mild , kan den behandlas av professionella rengöring och en intensiv hemvård rutin som innebär täta tandborstning , tandtråd och användningen av munvatten . När den når ett förskott skede , säger Mayo Clinic det troligen kräva kirurgisk behandling. Detta kan innebära flikkirurgi att möjliggöra en djupare rengöring och ben och mjuka vävnader transplantat att vända skador som orsakats av avancerad sjukdom.

Previous:nothing Next:hur man gör faner för tänderna

Relaterade artiklar


 • hur man läka en ihållande infektion rotfyllning
 • hur du förstå om dina mediciner orsakar tandköttsproblem
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hur man behandlar och hanterar dålig andedräkt " halitosis "
 • hur du bleka dina tänder , hem åtgärda
 • Hur tänder implantat arbete ?
 • Så för att lindra svullet tandkött från en sinus -infektion
 • hur du designa din egen ortodontisk hållare
 • hur man hittar en tandläkare Kaiser Permanente
 • hur man kan stoppa en hjärna frysa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com