vad är en dental ocklusion ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-14
Dental ocklusion det sätt på vilket den övre och nedre tänder kommer i kontakt med varandra , både i vila och samtidigt tugga . Det är , oavsett om du vilar eller tuggas , har dental ocklusion att göra med hur dina tänder touch och huruvida de befinner sig i en hälsosam anpassning till varandra

Statisk Ocklusion

Statisk ocklusion hänvisar till förhållandet mellan botten och toppen tänderna när käken är stilla och stilla . . Statisk ocklusion observeras och mätas när munnen är i vila

Centric Ocklusion

Centric ocklusion hur tänderna passar ihop när käken är stängd , det är det sätt på tänderna anpassa under normal och bekväm bitande . Centric ocklusion där alla tänder är korrekt riktade önskas , utan överbett , cross-bita eller underbett .

Malocclussion

Tandställningsfel kännetecknas av tänder som är fel och inte passar ihop ordentligt . Detta kan resultera i ett över bett , underbett eller en felaktig bett , vilket kan leda till många hälsoproblem som sträcker sig utanför det dentala rike .

Tandställningsfel problem

Tandställningsfel kan orsaka problem med tänderna och tandköttet . Fyllningar och kronor kan gå sönder eller slits ut snabbare än normalt, eller tänder är generellt öm och tandköttet drar sig tillbaka . Käkleden eller frågeställningar, kan också leda till , vilket leder till att klicka , slipning och smärta i käkled . Vissa människor upplever surrande i örat . När otillbörlig belastning placeras på käkmusklerna kan personer med bettavvikelser upplever trötthet i musklerna . Detta kan leda till huvudvärk , problem med bihålorna , hals och skuldra och muskelkramper.

Ocklusal Trauma

Vid dålig tand ocklusion eller bettavvikelser är erfaren , kan ocklusal trauma resultat . Detta trauma sker framgår på flera sätt inklusive smärta , förflyttning av tänder inklusive trängsel , en känsla av att tänderna är alltid mobil och nöta av aspekterna av tänderna på olämpliga områden .

Previous:nothing Next:tecknar en rotfyllning behövs

Relaterade artiklar


 • symtom på sjukdom Periodontala
 • hur fungerar protesen lim ?
 • hur du tar bort beläggning på tänderna med Everclear och bakpulver
 • Hur du tar smärtan ur ett tänder utvinning
 • hur man torkar borsta tänderna
 • hur man skapar en kudde Tandfen
 • hur man får vitare tänder på två veckor hemma
 • tandvärk behandling
 • hur man förebygger karies
 • hur man sätter i proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com