vad är orsakerna till ont i tandköttet ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-26
Upprätthålla en god tandhälsa är en viktig del av personlig hygien och en integrerad del av den allmänna hälsan. Det är inte bara tänderna som måste vårdas . Tandköttet är precis lika viktigt är en del av tandhälsan . Ofta kan ont i tandköttet vara tecken på annan sjukdom eller kan leda till allvarliga tand och sjukdomar i tandköttet om de inte behandlas korrekt . Fastställa orsaken till dina ömma tandkött hjälper behandla dem på det mest korrekt, effektivt som möjligt och säkerställa en god tandhälsa

tandköttssjukdomar

Den främsta orsaken till ont i tandköttet är tandköttsproblem eller gingivit . Svullet och blödande tandkött är stora symptom på tandköttsinflammation , men tandköttet inte når detta stadium omedelbart . Till en början kommer tandkött vara känsliga under tandtråd och borsta tänderna . Om du granskar tandköttet , kommer du att märka att de har börjat avta ner tänderna . Lyckligtvis kan tandköttssjukdomar vara avvärjde om du fånga den i tid . Om du märker att tandköttet är ömma , se till att hålla upp en bra rutin på att använda tandtråd , skonsam borstning och använda ett anti-bakteriell munvatten minst två gånger per dag .

Felaktig borsta

Eftersom du borstar tänderna är nyckeln till att förebygga sjukdomar i tandköttet och håligheter , många människor tror att om tandborstning är bra sedan borsta hårdare måste bli bättre . Tandköttet är gjorda av känsliga vävnader , och för mycket slitage på tandköttet kan faktiskt skada dem . När skador uppstår , kroppens svar kommer att vara svullna och ömma tandkött . Dessutom tandtråd är bra för tandhälsan , men det kan skada tandköttet om det inte görs noggrant och försiktigt .

Sår

Öppna sår i munnen området kan leda till ömhet i tandköttet . Cankerskav visas oftast på den köttiga vävnaden i sidorna av munnen , medan feber blåsor kan förekomma , även om det är sällsynt , på den hårda paletten eller gommen . Sår kan visas direkt på tandköttet . Lyckligtvis ömhet i tandköttet orsakad av blåsor eller sår brukar avta inom ett par dagar till mynningen har en förmåga att läka sig själv snabbt . Behandla blåsor med en over-the-counter muntliga bedövningsmedlet för lindring under tiden .

Foods

Vissa typer av livsmedel kan leda till ont i tandköttet hos vissa personer. Livsmedel som har en hög sura innehåll, särskilt när ätit i stora mängder kan orsaka sår eller formats en övergripande ömhet . Mat du kanske vill undvika omfatta jordgubbar , ananas och citrusfrukter . Surt godis med hög sockerhalt kan orsaka ont i tandköttet och bör undvikas . Om du vill konsumera dessa livsmedel , skölja munnen omedelbart med vatten kan minska risken för ömhet . Använd inte en alkohol-baserad munvatten rätt efter att ha ätit sura livsmedel , eftersom detta kan förvärra problemet.

narkotika

Receptbelagda läkemedel kan innehålla kemikalier som orsakar att tandköttet svälla och bli ömma . De vanligaste är anti-cancer läkemedel . Dessa torkar ut munnen vävnad som vanligen fuktig , vilket gör att tandköttet blir tunn och snabb att blöda . Detta tillstånd kallas stomatit . Den cancer behandling som kallas cytostatika kan också leda till ont i tandköttet eftersom det minskar kroppens förmåga att bekämpa infektioner. Om tandköttet blir infekterade under kemoterapi , kommer de att vara öm , svullen och lättare blöder .

Previous:nothing Next:vad är en rotfyllning & krona ?

Relaterade artiklar


 • typer av partiella proteser
 • parodontit och rökning
 • hur man gör faner för tänderna
 • symtom efter att få bort visdomständer
 • hur man förebygger dålig andedräkt
 • hur advoid tandläkaren
 • Hur länge kan man använda pilokarpin för muntorrhet ?
 • hur du väljer den bästa tandkrämen
 • hur man vitare tänder den naturliga vägen
 • hur man ger upp på en läsk missbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com