vad är permanenta proteser ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-12
Baby boomers är i tur , precis när tiden hinner ikapp med sina tänder och tandkött , ger vetenskapen fram nya framsteg inom bestående system tandersättningar . Tandimplantat , som också kallas partiella proteser , finns nu i varje stat . Processen för att installera permanenta proteser är lång , men fördelen av att kunna äta ordentligt , och har ditt gamla leende tillbaka är värt det

Historia

Den antika Mayans befanns ha använt tandimplantat . En käkbenet av en kvinna i 20-årsåldern hittades med snäckskal i hennes mun. Dessa tankar hade slipas och poleras för att se ut tänder och tryckte genom hennes tandkött . Hennes käkbenet hade smält sig på platser , till " rötterna "av dessa falska tänder , ungefär som moderna tandimplantat använda titan, som käkbenet lätt säkringar med .

Funktion

Förutom estetiska skäl en person kanske vill en full mun av tänder , tandproblem vänder sig ofta till matsmältningsproblem. Med tand-smärta , eller inte tillräckligt tänder , är en person inte kan tugga sin mat ordentligt . Tugga är det första steget i matsmältningen , behöver mat för att vara ordentligt mosade i munnen och saliv måste pressas in i den innan den går till magsäcken.

Typer

Fasta proteser är anpassad för patientens mun , och kan vara antingen partiell tandimplantat , vilket bara några få tänder , eller full tandimplantat , reproducera en hel mun full av tänder .

Process

Processen för att få permanenta proteser innebär att först samråda med en protes tandvård professionell Och att skapa en form av patientens tandkött . Då är ett vax modell av patientens tandkött gjort och konstgjorda tänder läggs i formar för att avgöra var tänderna passar . En modell av den slutliga produkten är tillverkad och sedan " testat " av patienten , att se till att den stöder läpparna på ett smickrande sätt och sitter bekvämt . Vid den tidpunkten är titan " ankare " placeras i tandköttet och får läka . En slutlig montering , ser när titan har bundit med käkben att proteser passar och sedan fästs på plats .

Betydelse

Många patienter föredrar deras permanenta proteser eftersom de aldrig kommer att flytta i munnen , och de behöver inte oroa dig för att använda lim eller klister . Slutligen, eftersom de inte flytta , patienter rapporterar mindre smärta från gnidning eller friktion .

Kostnader

Kostnaden för permanenta proteser har jämförts med kostnaderna för en handpenning på ett nytt hus . Den verkliga kostnaden varierar , i större städer kan det kosta mer än i mindre städer . Några utövare kosta mer än andra . Det är alltid klokt att få ett par konsultationer innan du väljer . För vissa patienter kan Medicare eller tandvårdsförsäkringen betala för rättegångskostnaderna.

Överväganden

protetik är en specialitet , och du kanske vill gå utanför din familj tandvård kontoret för att hitta en läkare som specialiserat sig på permanent tandimplantat .

Previous:nothing Next:hur man hittar en billig tandläkare

Relaterade artiklar


 • hur du gör din Invisalign hängslen mer bekväm
 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
 • rota buckla elektrisk tandborste
 • hur man vet när du behöver en rotfyllning
 • Hur gummibanden arbeta med tandställning ?
 • hur man hittar en tandläkare som arbetar på en glidande skala
 • Vilka är riskerna med tandimplantat ?
 • endodontist förfaranden
 • hur man behandlar en sinus tandvärk naturligt
 • hur du bleka dina tänder naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com