vad är sandblästring för tänderna ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-08
Sandblästring för tänderna är ett relativt nytt tandvård förfarande som kan användas i stället för borrning för att hjälpa till rena tänder och ta bort förfall . De flesta patienter föredrar detta till borren för är inte lika smärtsam som inte har några av samma obehagliga ljud så många människor förknippar med resor till tandläkaren. Denna teknik kallas även luft nötning

Så fungerar det

Air nötning brukar kallas " sandblästring för tänderna "på grund av dess uppenbara likheter med sandblästring . I stället för sand , är en kraftfull ström av aluminiumoxid som används . Och istället för städning något som färg mot en vägg , är sönderfall "sprängs " bort av ytan på tänderna .

Fördelar

Air nötning kan användas i stället för en borrmaskin för många --- men inte alla --- tandvård rengöringsrutiner . Denna teknik kan användas för att avlägsna plack , karies och även några fläckar . Tänderna kan förberedas för karies och andra förfaranden , och hjälpa avslöja dolda hål i tänderna . Air nötning är också snabbare än traditionell borrning och låter tandläkaren att behandla fler delar av munnen i ett enda besök.

Försiktighetsåtgärder

I allmänhet är ett tandtekniskt dammen används för att skydda de delar av mun och tandkött som kommer inte att behandlas av luften nötning tekniken . Skyddsglasögon är också i allmänhet bäras av både patienten och tandläkaren under förfarandet för att minimera risken av partiklar kommer in i ögonen .

Smärta

Air nötning anses allmänt som ett smärtfri metod , särskilt i jämförelse med många traditionella tandvård tekniker . Men vissa patienter känner en liten mängd av smärta . I synnerhet vissa patienter känner obehag när partiklarna som används i den teknik strejken tandköttet istället för tänder . En försiktig tandläkare kan begränsa den kontakten och begränsa risken för smärta på samma gång .

biverkningar

Det finns inga etablerade biverkningar av luft nötning eller sandblästring för tänderna metoder . Inga droger används i förfarandet , och patienterna är i allmänhet inte sederad ( såvida inte en lugnande krävs för en separat dentala ingrepp som utförs i samma session ) .

Previous:nothing Next:fördelar och nackdelar med tandimplantat

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer en dental försäkring plan
 • hur man hittar en tandläkare med några pengar eller försäkring
 • Så för att lindra smärta från tandvärk ... alla fysiska
 • Så för att lindra tandvärk med tryckpunkter
 • alternativ till proteser
 • Vilka är fördelarna med en sonic tandborste ?
 • botemedel för tandköttsproblem
 • Hur berätta om en rotfyllning behöver göras om
 • hur fungerar protesen lim ?
 • hur man får strålande vita tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com