vad som orsakar ont i tandköttet symptom ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-20
Smärta i munnen kan orsakas av många olika stimuli , beroende på det drabbade området. Ont i tandköttet , till exempel , har flera orsaker . Det är viktigt att lära sig vad som orsakar ont i tandköttet symptom för att befria dig av obehag . I de flesta fall när munhygien praktiseras , kommer de flesta av försämringen försvinna

tandköttssjukdomar

Ömhet i tandköttet är en av de tidigaste och vanligaste symtomen på tandköttsproblem . Orsakades av en brist på god tandhygien praxis är tandköttssjukdomar uppstår när plack och bakterier börjar irritera tandköttet vid foten av tänderna. Blödning följer ofta med smärta , och , om villkoret inte har gått för långt , kan dessa symtom lindras med ordentlig tandborstning och tandtråd .

visdomständer

När din visdom tänder börjar komma in , kommer du att uppleva tuggummi ömhet eftersom kindtänderna gör sig igenom tandköttet och snart kommer att vara synlig . Gum smärta kan leda till , särskilt om det inte finns tillräckligt utrymme i munnen . Därför har de flesta människor har sina visdomständer klippa ut innan de uppstår .

Tandsprickning

Hos barn är den vanligaste orsaken till ont i tandköttet symtom barnsjukdomar . Detta kommer normalt börjar när barnet är 6 månader gammal och kommer att åtföljas med svullna tandköttet , behovet av att tugga på fasta föremål, och irritabilitet . Massera tandköttet med ditt finger och erbjuder en kyld bitring kan hjälpa lindra smärtan .

Parodontit

parodontit , även känd som vikande tandkött , är en avancerad villkor för tandköttsproblem . I denna situation har tandköttet börjat dra sig tillbaka från tänderna på grund av inflammation som orsakas av plack byggs upp . Detta kan göra att tandköttet mycket ont , och tänderna kommer att börja se mycket längre än tidigare . Redan i detta stadium kan sjukdomen behandlas om god tandvård ges .

Cankerskav

Cankerskav är små lesioner som kan uppstå på många områden i munnen , vanligtvis längs tandköttet eller inne i kinderna . Dessa sjukdomar kan orsaka ömhet i tandköttet runt såret . Dessa är ibland misstas för munsår från herpes simplex virus , men dessa lesioner enda form på utsidan av munnen. Dessa sår i allmänhet två senaste veckorna , och muntliga bedövande gel är det vanligaste sättet att bli ditt tandkött av ömhet och smärta .

Previous:nothing Next:Kostnaden för att ta bort visdomständer

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra tandvärk med tryckpunkter
 • olika typer av hängslen för tänderna
 • hur man handskas med dentala ångest / fobi
 • hur att få befrielse från tandvärk naturligt
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • vad är en rotfyllning fyllning ?
 • hur att bleka tänderna med bananskal
 • Hur du tar bort smärtan och tand värk
 • hur naturligt och säkert vitare tänder
 • välja en elektrisk tandborste för tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com