varför grus människor sina tänder på natten ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-31
Tänder sandning eller slipning , även känd som bruxism , vanligtvis sker nattetid . Vissa människor börjar som natt slipmaskiner och fånga sig knyta och slipning sina tänder under dagen också . Om sandning eller slipning inte sluta , kan den orsaka trasiga eller spruckna tänder , huvudvärk morgonen , käken ömhet eller stelhet , earaches och även tandvärk . Vanligtvis tandgnissling börjar i vuxen ålder , men ibland kan det börja med barnen också . Faktorer som stress , dåligt bett och konsumtion av alkohol eller koffein kan orsaka detta tillstånd .

Stress

Om du är slipning och sandning tänderna på natten , kan man skyldige vara stress-det huvudsakliga skälet till att folk slipa sina tänder . För att avgöra om stress orsakar din bruxism , försök att antingen eliminera överskottet stress i ditt liv eller praxis avstressande övningar innan du somnar på kvällen . Kartläggning din stressnivå och när du slipa tänderna kan vara ett annat användbart verktyg för att komma till roten av ett problem .

Felaktig Bite

En felaktig bett kan orsaka tandgnissling eftersom din hjärna är alltid försöker att göra dina tänder för att passa ihop ordentligt . Om det inte finns någon bra plats att tänderna passar ordentligt , tänder slipning kan förekomma . Detta kan endast diagnostiseras av en tandläkare eller ortodontist som normalt tar en form av tänderna för att se hur de passar ihop ordentligt . Även om forskarna inte har kunnat påvisa någon koppling till de två problem slutgiltigt , en gång den dåliga bett är fast , många människor tycker befrielse från sina tänder slipning .

Alkohol

Forskare har funnit att konsumtion av alkohol kan förvärra eller till och med börja tandgnissling hos vissa personer. Om du tycker att efter ett par drinkar du vaknar med en öm käke på morgonen , du är mest troligt slipning tänderna och alkohol som är problemet.

Koffein

Koffein kan vara en annan källa till tänderna slipning . Undvika saker såsom läsk , choklad och kaffe kan bidra till att undanröja vissa människors problem med tandgnissling . Om du gör en insats för att eliminera dessa från din kost och du slutar slipning tänderna på natten , kan du ha hittat orsaken till tänderna slipning .

Behandlingar

Det finns flera behandlingsalternativ för personer med tandgnissling . Vanligtvis är det första valet för tänderna slipmaskiner för att prova en Tandskydd , för att hålla tänderna från mötet och stoppa slipning . Vissa människor kan inte sova med en tandskydd , medan andra sover lätt . Ett annat sätt att stoppa nattliga mala är att bli av med stress-eventuellt genom yoga och djup andningsövningar innan sängen-eller i svåra fall samråd med en psykolog . För tillfällig lindring , kan läkare ordinera muskel relaxers tas vid sänggåendet. Om ett felaktigt bett är problemet , kan fastställande av bettet med hängslen att eliminera slipning .

Previous:nothing Next:hur man hittar en biologisk tandläkare

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar och hanterar dålig andedräkt " halitosis "
 • hur man upprätthålla en god tandhälsa
 • om olika typer av utrustning som används av oral kirurger
 • om Medicaid tandvård täckning
 • vem som ska få en avtagbar partiell protes protesen ?
 • hur man sparar pengar på tandhälsan
 • orsaker till Periodontala sjukdom
 • hur man ska behandla tandvärk
 • hur du tar bort popcorn från tänderna
 • hur man effektivt bleka dina tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com