Hur placerar tandläkare hängslen i ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-14

Preliminärt Detaljer

Innan hängslen sätts i , patientens tänder måste vara fria från håligheter , tandköttsinflammation och andra dentala frågor som skulle kunna utgöra ett problem under tandreglering . Visdomständer behöver ibland tas bort . Du kan inte flytta tänder sig säkert om det finns en allvarlig tandproblem närvarande . Så ortodontist kommer att ha patienten som för en grundlig rengöring, påfyllning av håligheter och korrigera andra potentiella problem.
En tandläkare mögel tas tänderna med gips innan hängslen sätts i. ortodontist rymmer en bricka med tandvård gips och sedan säger åt dig att sätta tänderna i det . Ungefär en vecka senare , är en form av tänderna som skapats från förlag . Detta görs så att ortodontist kan följa dina framsteg och fatta beslut om var du vill placera konsolerna.

Placering av hållare

När patienten är klar för ortodonti kommer ortodontist vidare till fästen på tänderna . Tänderna får kratsade först och sedan en liten mängd av en särskild tandvård lim appliceras på ytan . Konsolerna placeras strategiskt på varje tand att säkerställa ett korrekt riktning . Det är en lång process , eftersom ortodontist måste försäkra att placeringen är precis lagom. När du är klar kommer tandläkaren torr och ställa in varje konsol med en plasma- ljus som avger en stark ultraviolett stråle .

isättning av Wire

När fästena är inställda och torkad, ortodontist kommer att infoga en tunn tråd för att slutföra hängslen . Tråden är speciellt utvalda av tandläkaren för att åtgärda ditt specifika dentala problem . Ledningar finns i olika tjocklekar och längder . Bygeln tråd är fodrad mot öppningarna i parentes och hålls på plats . Då ortodontist snaps varje parentes stängas . När alla konsolerna är ordentligt stängda , processen för att sätta hängslen på är äntligen klar .

Underhåll

Under hela tandreglering är brace ledningar bytas ut och anpassas för att garantera att tänderna flyttar på plats korrekt . Du måste besöka din ortodontist varje månad så att han kan utvärdera framsteg i tänderna . När behandlingen är slutförd och hängslen avskaffas kommer en gjutform återigen tas så att ortodontist kan göra en hållare för att bibehålla positionen av dina tänder .

Previous:nothing Next:symptom på en dålig rotfyllning

Relaterade artiklar


 • om Sonicare laddare
 • om Periodontala sjukdom
 • hur man ska hålla tandborstar sanitära
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hur du gör din Invisalign hängslen mer bekväm
 • Hur ger en tandvärk du huvudvärk ?
 • vad är orsakerna till svullet tandkött ?
 • vad är torsk ?
 • hur man hittar en biologisk tandläkare
 • hur är dentala verktyg steriliseras ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com