at- home behandlingar för sjukdomar i tandköttet och plack

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-26
Gum sjukdom, även kallad tandlossning , är en infektion i de vävnader som stöder tänderna . Som parodontala sjukdomen fortskrider, vävnader stödja tänder börjar att bryta ner och en ficka utvecklas mellan tand och tandkött . Plack , som består av bakterier , kan bidra till utvecklingen av tandlossning . Med ordentlig vård av tänder och tandkött hemma kan minska plack byggs upp och hjälpa till att förebygga sjukdomar i tandköttet

Tandvård

Skötsel av tänder och tandkött är rätt en av de bästa sätten att förhindra uppbyggnad av plack och minimera risken att utveckla sjukdomar i tandköttet. Borsta tänderna minst två gånger per dag kommer att hjälpa att ta bort bakterier som leder till ansamling av plack på tänderna . Följ ordentlig borstning metoder för att säkerställa att du tar bort bakterier och matrester från alla dina tänder . Var noga med att borsta vid tandköttskanten att hålla matrester från logi i utrymmen mellan tänderna och tandköttet . Daglig användning av tandtråd är ett annat viktigt steg för att minska plack och förebygga sjukdomar i tandköttet . Tandtråd kommer att tillåta dig att ta bort partiklar som fastna mellan tänderna och kan inte tas bort med regelbunden tandborstning . Om du ofta har en tjock beläggning på tungan , kan du skrapa beläggningen iväg för att bli av med ännu mer bakterier och förhindra att ytterligare plack byggs upp . Slutligen, använd en munvatten efter att du har borstat och flossed varje dag . Antiseptiska munvatten kan döda bakterier och gurgla kan hjälpa till att skölja matrester bort från munnen .

Balanserad diet

Ett annat sätt att hålla plack och tandköttsproblem i schack är att äta en balanserad kost. Dieter som är fulla av frukt, grönsaker , fullkorn , magert kött och mejeriprodukter kan hjälpa till att bibehålla immunsystem . Immunförsvar som är i toppform kan bättre bekämpa effekterna av plack byggs upp på tänderna . Näringsämnen såsom kalcium och magnesium är också viktig för den allmänna tandhälsan , så att äta en balanserad kost kan bidra till att stärka tänderna och minska effekterna av plack och tandköttsproblem.

produkter för att undvika

Vissa livsmedel och drycker kan urholka tandemaljen och gör det svårt att bibehålla friska tänder och tandkött . Att undvika sura livsmedel och drycker kan hjälpa till att hålla tandemaljen intakt så att tänderna är starka och motståndskraftiga mot ytterligare tandbesvär . Livsmedel och drycker för att undvika inkluderar läsk, kaffe och produkter som är mycket bearbetade eller innehåller höga halter av socker .

Previous:nothing Next:naturläkemedel för tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • natt mun vakter jämförelser
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • hur att få befrielse från tandvärk naturligt
 • Så för att lindra tandvärk med tryckpunkter
 • vad är en rotfyllning & krona ?
 • hur är proteser gjorda ?
 • vem som ska få en avtagbar partiell protes protesen ?
 • hur man kan stoppa en tandvärk naturligt
 • effekterna av rökning på munnen
 • vad är orsakerna till dålig andedräkt ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com