avlägsnande av visdomständer : återhämtning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-22
Genomgår en extraktion visdomstand , oavsett om en tand eller alla fyra , är inte en enkel process . Efter din operation kommer du att uppleva smärta när domningar försvunnit . Du kan också utveckla postoperativ svullnad , som kan göra det svårt för dig att öppna och stänga munnen bekvämt . Din kirurg kommer att ge dig recept att hjälpa till med smärta och svullnad , du kan även använda is och värme för att minska svullnad och smärta

postoperativ Förväntningar

Räkna med några blödningar efter operationen . Din tandläkare eller muntliga kirurg kommer att ge dig en liten leverans av sterila gaskuddar . Bita på dem försiktigt var så ofta . När de blir blöta , ta bort och ersätta dem med en ny kompress . Du kommer att känna en viss lättnad från smärtan om du sätter en kylklamp på utsidan av din kind . Gör detta kontinuerligt vaket i 24 timmar eller i skift på 20 minuter på , 20 minuter bort , och det kommer bidra till att minska svullnaden från utvinning webbplats . Detta ger samma fördelar i kampen mot svullnad . Trettiosex timmar efter att du har opererats , lägg fuktig värme . Använd en varm , våt disktrasa i två till tre dagar . Planera att ta det lugnt och koppla av . Du har gått igenom operation , som kommer att göra dig obekväm i flera dagar . Om du försöker vara aktiv för snabbt , kan du börja blöda igen .
Ät mjuk mat ( soppor , puddingar , yoghurt och gelatin ) . När du dricker en dryck , använd inte ett strå eftersom sugande rörelse kommer att starta om din blödning . Den andra dagen , börja skölja munnen med varmt saltvatten . Detta kommer att hjälpa till att lindra smärta och minska svullnad du kommer att uppleva . Rök inte eller gnugga operationsområdet med fingrarna eller tungan . När du borstar tänderna och tungan , så gör det försiktigt .

Post -kirurgisk behandling

Linda en tepåse i en kompress och placera den på utvinningsplats . Te innehåller garvsyra , som hjälper blodkärlen i utvinning såret drar ihop sig . Du kommer att få flera recept . Låt dem fyllda . En kommer att vara för ett smärtstillande medel , som du behöver . Vissa kirurger kan också ge ett recept på en profylaktisk antibiotika , men det finns ingen litteratur att stödja denna praxis . Din kirurg kan också ordinera en oral steroid för att minska postoperativt inflammation och svullnad .
Om du utvecklar vad som brukar kallas " torr socket ", detta innebär att du har en mycket smärtsam lokal inflammation och infektion i tanden uttaget . Uttaget är inte torr , det bara verkar vara torr . Du kan få ett läkemedel förband som kommer att placeras in i utvinningsplats . Det bör hjälpa till att lindra smärtan .

postoperativ återhämtningsperiod

Du kan förvänta dig att känna av sviterna av din visdom tandutdragning i minst 72 timmar efteråt . Du kan uppleva svullnad i käken (s ) efter operation , detta är normalt . Inte återuppta fysisk sysselsättningar tills din kirurg har läkt dig att göra det . Ge din kropp tid att återhämta sig så att du inte upplever några komplikationer . Sov med huvudet eller sängens huvudända höjas för att minska postoperativ blödning . Detta kommer också att bidra till att minska graden av postoperativ svullnad .

Previous:nothing Next:abscess smärtlindring

Relaterade artiklar


 • om vikande tandkött
 • hur man gör hemmagjord blekningsgel för tand- brickor
 • Hur berätta om en rotfyllning behöver göras om
 • hur du väljer en ortodontist för dina barn
 • Tooth & tandköttssjukdomar
 • hur man rengör plack från tandproteser
 • Hur länge kan man använda pilokarpin för muntorrhet ?
 • fluorid föreskrifter för vatten på flaska
 • hur man kan bli av en dålig tandvärk
 • vad är Invisalign ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com