hur man bevarar tandemaljen inom vinindustrin

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-15
Att vara en professionell vinprovare är inte så glamoröst som man kanske tror . En gemensam yrkesrisk är att bära ner av tändernas emalj som kan orsaka permanenta skador och känslighet för tänderna . Med rätt åtgärder och försiktighet kan förhindra emalj slitage och hålla tänderna friska

Du behöver : .
mild tandkräm med fluor
. munvatten med fluor och ingen alkohol .
elektrisk tandborste med en mjuk inställning .
ost vatten efter mellan provsmakning .
fluorid pasta som GC MI Klistra Plus .
regelbunden tandvård besök .
sugrör .


1 .
Det bästa sättet att bevara din tandemaljen är att undvika sura vätskor och sockerhaltiga livsmedel. Visst, det är motsägelsefullt att känna smaken av alkohol på regelbunden basis , men om det är ditt yrke ( som min ) du ibland inte har mycket till val om hur mycket du kan smaka ( ibland kan det vara hundra viner i veckan om du chefen säger så ! ) . Vad du gör före och efter vinprovningar , och när du dricker andra sura vätskor som apelsinjuice , läsk och kaffe kan också påverka din emalj .
2 .
Om du älskar vin och kaffe som jag, är det bäst att undvika syra bygga upp på din emalj för längre tid . Om du börjar på morgonen av med kaffe och du vet att du har en smak som dag använder ett sugrör att dricka kaffe ( eller apelsinjuice på morgonen ) för att hålla syran från tänderna . Innan du borstar tänderna på morgonen efter en sur dryck , med swish med vatten neutralisera syran i munnen , och undvik att borsta direkt efter exponeringen. När det är dags att borsta , använda en mild tandkräm som Sensodyne ProNamel som har fluor . Använda en elektrisk tandborste med en mild inställning kan hålla ditt tandkött från blödning och från borstar för hårt . Borsta för tidigt efter emalj mjukas upp av syra kan bära ner emaljen , så neutralisera och vänta minst en timme om du kan . Använd sedan en mun tvätt som lagen Anticavity Alkoholfritt munvatten med fluor . Det är viktigt att se till att det har ingen alkohol , eller kanske bära ner ditt tandkött och emalj .
3 .
Om du vet att du måste smaka vin , neutraliseras med swishing med vatten i förväg , och samtidigt smaka på , att swish med vatten mellan varje par glas neutralisera också . Jag brukar inte hålla vinet i min mun för länge . Efter år av provsmakning , jag vet vad vin ska smaka som den gode, den onde och den fule , så din erfarenhet kommer att vara en tillgång om du kan fatta snabba beslut vid bedömningen viner . Om du kan , äta en bit ost i mellan vinprovningar eftersom det också kommer att neutralisera syran i munnen . Återfukta din mun är viktigt som ditt eget saliv är ditt bästa försvar för att neutralisera syran .
4 .
Efter en provsmakning , det är också en bra idé att sus munnen med munvatten . Borsta inte efter en provsmakning , kommer det att bära ner din emalj . Jag gillar att tugga tuggummi som Trident Xtra Care med xylitol , eftersom det är gjort för att stärka emaljen också. Jag brukar bara borsta två gånger om dagen ( ett på morgonen , en gång på natten ) och mycket försiktigt , om jag varit tvungen att smaka en hel del vin den dagen . Om jag vet att jag har en stor provsmakning nästa dag , ska jag använda GC IM Klistra in Plus på min mun på natten innan jag går till sängs. Tandtråd rekommenderas också, men inte för hårt och inte för ofta ( plack faktiskt rockar tänderna och skyddar den från syra i viner ) . Du kan också dricka vin genom ett sugrör ( om du inte bryr dig om hur det ser ut ! )
5 .
Ta hand att inte äta för mycket sött godis är också viktigt att hålla tänderna friska . Om du inte äter godis , skölj med vatten och sedan borsta mjukt . Socker kan bära ner tänderna så mycket som sura drycker .
Var speciellt försiktig med citronsaft konsumtion , eftersom detta kan vara den högsta koncentrationen av syra i någon vätska . Jag skulle använda ett sugrör att dricka från alla sura dryck om det är möjligt om du planerar att ha en stark emalj under din livstid .
6 .
Glöm inte att besöka tandläkaren var 6 månader för rengöring checkup . Berätta för din tandläkare om ditt yrke och om du behöver någon professionell fluorbehandling . Om du använder fluor regelbundet , dock kanske du inte behöver en behandling . Om du behöver köpa IM pasta kan du hitta det på nätet eftersom det oftast kommer med ett recept i USA .

tips och varningar


 • Inte alla är födda med samma typ av tänder , en del är naturligtvis myckethård eller mjuk , så vissa människor inte känner sig drabbade medan vin vinprovning
 • Prata med din tandläkare om du är orolig för din emalj nöta
 • För mycket syra på dina tänder kan ont , ibland i timmar , så försök att undvika det till varje pris
 • när din dentin exponerats , kommer dina tänder vara mycket känsliga och tyvärr kan tandemaljen inte växa tillbaka ; ! ibland proteser är svaret på kraftigt slitits ned emalj


 • Previous:nothing Next:hur man kan bli av en dålig tandvärk

  Relaterade artiklar


 • hur man rengör och tar bort fläckar från dina proteser
 • hur man ska behandla kronisk parodontit
 • hur har vackra vita tänder
 • hur man sparar på tandvård
 • naturläkemedel för vikande tandkött
 • hur man väljer en Invisalign ortodontist
 • varför grus människor sina tänder på natten ?
 • tecknar en rotfyllning behövs
 • hur man hittar de bästa kosmetiska tandläkare
 • hur man säkert och framgångsrikt har en tand bentransplantat inför ett implantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com