hur man hanterar tand smärta

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-10
Ilningar i tänderna kan bli ganska intensiv till den punkt där det stör livet , vilket gör det svårt att äta , sova och koncentrera sig. Tyvärr tandvärk tenderar att slå på nätter , helger och semestrar, då tandläkaren kontoret är stängt. Lyckligtvis finns det metoder som kan användas för att hantera tandvärk smärta tills den sjuke kan besöka tandläkaren

Du behöver : .
Tandvärk medicinePain relieversIce packWarm , mjuk foodsToothbrushToothpaste SaltWarm waterCup


. 1 .
Ta en over- the- counter smärtstillande vid första tecken på ilningar i tänderna. Var noga med att ta medicinen exakt som riktad. En over-the-counter smärtstillande medel som acetylsalicylsyra, kommer Tylenol , Aleve eller ibuprofen hjälpa till tråkig tanden smärta , vilket gör det mer uthärdligt .
2 .
Ansök medicinering tand smärta för att bedöva tanden och tandkött . Tand smärtstillande medel som Anbesol finns normalt i gel eller flytande form . Även effektiv för att lindra och hantera tand smärta , måste läkemedlet användas regelbundet.
3 .
Applicera en kylpåse till sidan av ansiktet , om svullnaden är närvarande . Ofta är ilningar i tänderna orsakas av en hålighet som har blivit smittade. Om detta är fallet kan svullnad förekomma i ansiktet . Tillämpa en kylklamp på sidan av ansiktet i 20 minuter av varje timme kommer att bidra till att undanröja svullnad och därmed minska ilningar i tänderna.
4 .
Ät mjuk mat som lite kräver att tugga förhindra irriterande den smärtsamma tanden . Om tugga är nödvändigt , försök att tugga på den motsatta sidan av munnen för att undvika att förvärra smärtan.
5 .
Undvik mycket kallt eller mycket varm mat och dryck , eftersom detta kommer att chockera blottad nerv i händelse av ett hålrum eller trasig tand . Något varm mat och dryck kommer att vara den minst smärtsamma när en person lider av ilningar i tänderna.
6 .
Borsta tänderna två gånger dagligen, trots ilningar i tänderna. Detta förhindrar uppkomsten av nya hål och i händelse av en infektion , kommer detta att förhindra att infektionen förvärras .
7 .
Lös ett par matskedar salt i en kopp varmt vatten och vips detta runt munnen i cirka 5 minuter flera gånger per dag . Detta kommer att bidra till att minska risken för infektion , medan lossnar fångade mat som skulle kunna bidra till ilningar i tänderna.
8 .
hålla munnen stängd och andas genom näsan . Den svala luften rusar förbi tanden kan chocka en blottad nerv i händelse av ett hålrum eller trasig tand .
9 .
I händelse av en defekt eller kluvet tand , tryck en varm pjäs av vax i tanden felet . Detta förhindrar luft , vätska och skräp från att komma i direkt kontakt med känsliga blottad nerv och därmed minska mängden smärta som erfarna .
10 .
besöka tandläkaren så snart som möjligt . Generellt går ilningar i tänderna inte iväg på egen hand . tenderar att bli värre med tiden om de lämnas obehandlade

tips och varningar


 • Om en helg eller semester närmar sig , försök att besöka tandläkaren innan helgen eller semestern kommer. Ilningar i tänderna kan gå från mild till svår på ganska kort tid , så ju förr problemet behandlas , desto bättre .
 • inte försöker dra ut en tand hemma . Detta är mycket smärtsamt och ofta är situationen bara förvärras om det tandvärk lidande av misstag bryter tanden vid försök ett utdrag .


 • Previous:nothing Next:långsiktiga effekter av tandköttsproblem om obehandlad

  Relaterade artiklar


 • hur du ändrar ditt leende på ett snabbt och billigare sätt
 • hur man rengör tandproteser med peroxid
 • Hur hängslen lossna ?
 • hur man undviker hålrum naturligt
 • hur naturligt ljusare tänder
 • hur man kan bli av gula missfärgade tänder
 • hur man känner igen tecken på tandlossning
 • hur korrekt bort proteser
 • Hur fungerar Invisalign arbete?
 • hur man kan bli av en tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com