om kvicksilver fyllningar på barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-08
Kvicksilverfyllningar har varit den traditionella standardbehandling vid vård av tandfyllningar i cirka 150 år , implanteras med uppskattningsvis 70 miljoner euro årligen i USA ensamt . Men nyligen kvicksilverfyllningar har kommit under media och medicinsk kontroll , främst på grund av deras påstådda benägenhet att läcka , förorenar kroppen med detta giftiga ämne . Men är kvicksilverfyllningar faktiskt farligt , eller har media hype överskattat den potentiella faran ? Och finns det särskilda faktorer som bör vägas för kvicksilver fyllningar och barn

om kvicksilver

Kvicksilver är den 80: e del om perioden bordet , och är en av de få element som finns i flytande form vid rumstemperatur. Kvicksilver identifieras genom sitt varumärke viskositet och dess silverfärgade . Kvicksilver är troligen mest känd för sin integration i termometrar , men det är också känt för dess införande i traditionella tandfyllningar . Kvicksilver är mycket giftiga för människor , och otillbörlig ackumuleras i kroppen kommer så småningom leda till döden .

Kvicksilverförgiftning symtom hos barn

Som sagt, kvicksilver mycket giftiga och kan orsaka en rad problem för både vuxna och barn. Hos barn kan kvicksilverförgiftning orsaka symptom som platt påverka ( inga känslor i rösten ) , minskade nivåer av ögonkontakt , dålig koncentration nivåer , förlust av tal , social tillbakadragenhet , aggressivitet , nattlig skräck och andra sömnproblem. Medan kvicksilverförgiftning är inte den enda orsaken till dessa händelser är det en möjlighet som bör undersökas om symtomen är närvarande .

Är kvicksilverfyllningar säkra för barn?

Det finns bevis på båda sidor om stängslet , men i juni 2008 förklarade FDA att amalgamfyllningar skulle vara skadligt . Förespråkare för att eliminera kvicksilver i fyllningar insistera på att detta kvicksilverfyllningar release ånga medan individer äter och även samtidigt som infogas eller tas bort. Om vi går längre , FDA anger att fyllningar som innehåller kvicksilver "kan ha neuro-toxiska effekter på nervsystemet av att utveckla barn och foster . " Komplikationer till följd av kvicksilverförgiftning kan omfatta Alzheimers sjukdom och hjärtproblem .

Counter-bevis

Men det finns också bevis på motsatsen . Ett par av 2006 studier publicerade i den Journal of American Medical Association konstaterade att ingen mätbar skillnad fanns mellan kontrollgruppen och barn som hade amalgamfyllningar . Alla deltagare i studierna gavs minne , visuella och IQ-tester under en period på fem till sju år . Trots att barn med kvicksilverfyllningar utsattes för högre halter av kvicksilver , var nivåerna för obetydliga för att ha någon mätbar effekt .

Överväganden

På det hela taget med beaktande av båda sidor av historien , förefaller det som kvicksilverfyllningar faktiskt kan ha skadliga effekter på barn . För de familjer som är medvetna om välbefinnande deras avkomma och har ekonomisk möjlighet att göra det, skulle det bara verkar klokt att undvika kvicksilverfyllningar tills mer övertygande bevisning fastställs ett eller annat sätt . Trots allt kan en aldrig vara för säker när det gäller hälsan hos sina familjer . Även om riskerna med amalgamfyllningar är för litet för få någon effekt ( vilket hävdas av 2006 års studier ) , där livskraftiga alternativ till kvicksilver fyllningar finns bör de undersökas i sin helhet.

Previous:nothing Next:hur man använder opalescens treswhite högsta

Relaterade artiklar


 • vad ska du göra för en abscessed tand ?
 • hur man har rena tänder
 • hur man får akut tandvård
 • salivens påverkan på dental
 • hur du hanterar ditt barns tandvärk smärta tills du kan få till tandläkaren
 • tandimplantat kostnader
 • Fördelarna med laser tandblekning
 • hur man vitare tänder den naturliga vägen
 • hur man förvarar och ren Invisalign hängslen
 • om protes implantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com