sätt att stoppa dålig andedräkt

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-24
För vissa är att bli av med dålig andedräkt mer komplicerad än slinka in ett par andetag myntverk , tugga tuggummi eller gurgla med munvatten . Detta beror på att sådana tillfälliga fixar inte nödvändigtvis att bli av med bakterier som orsakar dålig andedräkt att börja med. Här är några at- home åtgärder du kan vidta för att stoppa dålig andedräkt

Borsta och använd tandtråd

borsta åtminstone två gånger om dagen i två till tre minuter i taget hjälper att bli av med dålig andedräkt-bakterier lever på dina tänder och tandkött . Eftersom bakterier som lever i munnen frodas på den mat du stoppar i munnen , är det särskilt viktigt att borsta tänderna efter måltid . Ta med en tandborste för att arbeta så att du kan borsta tänderna efter lunch . Dessutom tandtråd tänderna minst en gång om dagen . Om du ofta glömmer att använda tandtråd , ta tandtråd in i duschen så att när du inte vill få ut av den varma duschen på morgonen , kommer du ihåg att du även kan använda tandtråd tänderna .

borsta tungan

Borsta eller skrapa tungan är viktigt eftersom det tar bort döda celler , bakterier och skräp kvar från maten . Bakterier frodas särskilt i bakre delen av tungan , så rent med tandborste eller tungskrapa så långt tillbaka som du kan utan munkavle .

stanna hydrerade

illaluktande bakterier trivs i en torr mun miljö . Saliv håller munnen fuktig och hjälper tvätta bort matrester att bakterier frodas på . För att uppmuntra salivproduktion , dricka mycket vatten , undvik rökning och dricka mycket koffein eller alkohol och tugga sockerfritt tuggummi efter måltid om du inte kan borsta tänderna .

ren mun Vitvaror

Proteser , mun broar och andra orala apparater kan orsaka en illaluktande lukt om de inte rengörs ordentligt . Följa de instruktioner om rengöring som du fått av din tandläkare eller ortodontist för att säkerställa att dålig andedräkt inte kommer från en sådan apparat .

Besök din tandläkare regelbundet

Besök din tandläkare minst en gång per år . Helst besöka tandläkaren två gånger per år för att få grundlig rengöring och se till att du inte har några bakomliggande tillstånd som kan orsaka hejdlös dålig andedräkt. Vissa frågor som kan orsaka dålig andedräkt ingår bölder , tandlossning och påverkade tänderna .

Tecken på tandlossning

Parodontit är en bakteriell infektion i munnen som påverkar tandkött och tand-stödjande ligament . En mun som drabbats av tandlossning kan ha extra platser för bakterier att gömma sig . Här är några symtom på tandlossning :

-röda, svullna , blödande tandkött
-känsliga tänder och tandkött
-Lösa tänder
-Pus runt tänderna

Kontakta din tandläkare om du tror att du ställer ut symtom på tandlossning så att han kan undersöka din mun och erbjuder professionella behandlingar .

Previous:nothing Next:naturliga sätt att rengöra löständer

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger karies
 • Hur placerar tandläkare hängslen i ?
 • Hur man väljer en dental försäkring plan
 • tandhygienist krav
 • natt mun vakter jämförelser
 • plack byggs upp i halsen : är det möjligt ?
 • vad är orsakerna till tandvärk ?
 • välja en elektrisk tandborste för tandköttsproblem
 • hur du tar bort vita fläckar på tänderna
 • hur man förebygger dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com