vad är orsakerna till parodontit ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-01
Parodontit är en lätt förebyggas genom tandköttet som går från tandköttsinflammation, som är också lätt att undvika. Denna sjukdom är vanligast hos vuxna , men kan hittas i tonåringar som är slappa i sin dagliga tandhygien . Följderna av att parodontit obehandlade är betydande , även djupt liggande infektioner och tandlossning

Definition

Parodontit är en tandköttsinfektion som förstör vävnad och ben som omger tänderna . Denna infektion kan orsaka tandlossning om den inte behandlas och vändas. Tandborstning och tandtråd dagligen , liksom regelbunden tandvård checkups kan minska risken för att utveckla parodontit samt diagnostisera den tidigt . Om ett tidigt fall av tandköttsinflammation ( gummi infektion eller inflammation ) inte diagnostiseras eller om behandlingen är försenad kan parodontit följa .

Orsaker

Om du inte borstar och tandtråd tänderna dagligen , plack ( mjuk klibbig substans ) och tandsten ( härdade plack ) samlas vid tandköttskanten i varje tand . Detta tandsten blir fylld med bakterier och resultat inflammation . En ficka eller gap utvecklas i mellan tandköttet och tänderna , och denna skillnad fylls med mer plack och tandsten . Som inflammation fortskrider , blir mjukdelar ( tandkött ) svullen , att fånga de plack i rymden . Eftersom inflammationen blir värre , orsakar det så småningom mjukdelar och skelett som omger tänderna för att förstöras. Du är troliga att utveckla en infektion runt en eller flera av dina tänder ( tand abscess ) , vilket abscess orsakar ännu mer förstörelse av benet kring tänderna .

Symtom

Du kommer inte att märka symptom förrän din parodontit är mer avancerad . Dessa inkluderar känsliga tänder , smärtsamma tuggar och röd /svullet tandkött som också anbud . Tandköttet kan även blöda när du borstar tänderna . Dina tänder kan börja lossna och du har kronisk dålig andedräkt (det kommer inte att försvinna oavsett vad du gör ) . Du kanske märker att ditt tandkött är blanka , klarröda eller rödlila . De tidiga symtomen ser ut som tandköttsinflammation.

besläktade villkor

Leaving parodontit obehandlad kan potentiellt leda till andra hälsoproblem , såsom problem med att kontrollera blodsockret hos diabetiker , en högre risk för stroke eller hjärtinfarkt , och om du är gravid , en ökad risk för att leverera din baby prematura och /eller låg födelsevikt .

Dental nödvändigheter

Du måste borsta tänderna minst två gånger om dagen med en fluortandkräm och tandtråd dagligen . Ät en näringsrik kost låg sockerhalt och inte använda tobak , om du redan röker , sluta . Besök din tandläkare åtminstone två gånger per år för en check-up och professionell rengöring av tänder . Om du har parodontit redan , kan du behöva ha tänderna rengöras mer än två gånger per år . Upprätthålla en god munhygien bidrar till att förebygga gingivit som hindrar att ett annat fall av parodontit .

Previous:nothing Next:om dåliga tänder och hjärtsjukdom

Relaterade artiklar


 • hur man gör faner för tänderna
 • hur man gör tandvårdspatienter bekväm
 • hur du håller dina tänder vita naturligt
 • Hur du använder protesen självhäftande
 • hur man borstar och tandtråd tänderna ordentligt
 • hur man förebygger dålig andedräkt
 • hur man kan stoppa tand smärta
 • tandvärk rättsmedel för barn
 • låg profil nattvakter
 • hur man kan få gratis tandreglering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com