vad finns behandlingar för ont i tandköttet ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-25
Behandlingar för ont i tandköttet kan delas in i två grundläggande kategorier: de som handlar med hjälp av hem terapi ( ofta med rådgivning och tillsyn av en tandläkare eller tandhygienist ) och de som kräver yrkeskunnande . Hem behandlingar som innebär metoder för daglig munhygien . Professionella metoder , inklusive professionell rengöring och skalning av tänder och vissa former av kirurgi , är mer intensiva insatser . Använda både lämpligt och kan lösa många ömma tandköttsproblem

Hemvård för ont i tandköttet

Den första metoden att hantera ont i tandköttet är att se över din dagliga munhygienen beteende . Dina tänder bör borstas regelbundet , flossed eller på annat sätt rengöras mellan tänderna , bör du använda ett milt antiseptisk mun skölj och du ska använda en ren , välskött pensel .

Börja med penseln . Det bör vara av en storlek och borst hårdhet som passar dig och för att göra borsta lätt . Speciellt vinklade borstar för dem med brist på full mobilitet kan användas av alla som söker extra lätthet i att borsta tänderna . Efter användning ska borsten rengöras och sköljas med ett antiseptiskt medel : väteperoxid används som en pensel sköljning är ett utmärkt sätt att minska bakterier kolonier på din pensel . Detta undviker reinfecting tandköttet genom din egen daglig tandborstning .

Brush mellan måltiderna och undvika socker eller stärkelse tilltugg som kan mata bakterier på tänderna . Följ upp med tandtråd eller överväga att använda rad andra inter- tandrengöring verktyg : vattenstrålar , kilar tand och liten inter-tandborstar rengöring kan rengöra mellan tänderna där din tandborste inte kan nå och där kolonier ofta start.

Efter tandborstning och tandtråd använda en mild antiseptisk skölj . Det finns många goda kommersiella sköljningar , men många tandläkare rekommenderar sköljer saltvatten och vätgas sköljer peroxid för patienter med ont i tandköttet . Dessa skölj medel är utmärkta antiseptiska medel och säkra för människor .

Som en sista fråga , se till att du får tillräckligt med vitamin C. Många människor , som används till den breda god hälsa i det moderna samhället , glömma att en obalanserad kost kan lätt orsaka näringsmässiga sjukdomar , och tandläkare har förvånad över att inse att de får fler klagomål om ont i tandköttet på grund av skörbjugg än de en gång gjorde . En enkel ökning av färsk frukt och grönsaker och ett dagligt C-vitamin tillägg kan göra mycket för att minska ont i tandköttet på grund av skörbjugg .

Vad kan min tandläkaren göra ?

Din tandläkare och din tandhygienist erbjuda sin egen kompetens när du lider ont i tandköttet . Din hygienist kommer att göra mycket av arbetet . Grundläggande tandrengöring är standard . Använda fin slipande rengöringsmedel , fast elastisk kuddar rengöring och mild plockar , kan din tandhygienist utnyttja perfekt belysning och en klar bild för att ta bort annars dolda eller oåtkomliga skräp på tänderna , följer upp med en bra polering för att eliminera mikroskopiska repor och gropar som kan hamn bakterier .

I mer omfattande omständigheter hon kan också skala tänder . Detta är en långsam och ofta obehaglig jobb . När bakterier har bildat förkalkade kolonier under tandköttet linje är det nödvändigt att använda en fin , smal plocka lätt ner under tandköttet och skrapa bort tandsten bildas . I många fall din tandläkare kommer att ordna för dig att ha dina tänder skalas inom två till fyra omgångar : en halv eller en fjärdedel av munnen på en gång. Detta gör det lättare schemaläggning i mindre block av tid och ser även till att du har en sida av munnen lämnats orörd medan den andra sidan kan bli irriterad av de nödvändiga skalning .

I särskilt avancerade fall av tandköttsproblem , oral kirurgi till under tandköttet ren , återuppbygga skadade ben och opereras omstrukturera tandkött kan krävas . Denna form av kirurgi bör göras först efter noggrann konsultation med din tandläkare och din tandläkare .

En sista professionellt föreskriven behandling som kan rekommenderas i något skede eller nivå av ömma tandköttet behandling innebär antibiotika för att hjälpa besegra bakterieinfektioner. Om du har använt bra teknik behandling i hemmet och se din tandläkare med liten förbättring , kanske du vill fråga direkt om ett antibiotikum recept kan hjälpa .

Genom att använda både hemma och professionella tjänster kan ge ett bra stöd för att eliminera ömhet i tandköttet .

Previous:nothing Next:hur man hittar den bästa tandblekning system

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla tandlossning utan tandläkare
 • hur man rengör en nightguard
 • hur man borsta tänderna
 • hur ta hand om min tandläkare nattvakt
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ont i tandköttet ?
 • hur naturligt bleka dina tänder
 • hur man tar hand om en tandbro
 • vad är en parodontal städning ?
 • hur man hittar en tandblekning tandläkare
 • natt mun vakter jämförelser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com