Vad är tandkronor för ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-09
Tandkronor , är ett vanligt förfarande för att bidra till att stärka tänderna . De används också för att förbättra tillståndet och utseende av tänderna . Många gånger används de för att reparera skadade tänder som har blivit avbrutna eller har nötts bort på grund av röta eller ålder . Det finns en mängd olika ytbehandlingar som tandkronor finns i. Dessa inkluderar metall, porslin och porslin över en metall legering , och de kan göra en märkbar skillnad i ditt leende

Syfte

Det främsta syftet för tandkronor är restaurering av annars ofullkomliga tänder . Med tiden normalt slitage på tänderna kan orsaka dramatiska förändringar i sin styrka och utseende . Det kan handla trasiga-off eller sprickor i tänderna eller bortnött emalj från att inte ta hand om tänderna ordentligt. Tandkrona implantat kan återställa dem tillbaka till deras ursprungliga skick . De används också för att förbättra utseendet på mörka , missfärgade tänder som kan ha färgats av saker som rökning , dricka kaffe eller vissa mediciner .

Förfarande

Den naturliga tänder kommer att behöva lämnas in eller nedtrimmad för att den tandkrona att passa över det utan ser ut att vara för stor och ur balans med resten av tänderna. Sedan intryck görs av alla tänder som ska krönas . Den tandkrona sker sedan i ett laboratorium enligt mätningar av intryck . När kronorna är klara att placeras över tänderna , de är cementerade med en robust dental cement så att de kommer att stanna på plats och vara precis som naturliga tänder av patienten. Med god tandvård kan tandkronor sista livslängden på patienten.

Metal kronor

Metal kronor kan vara det billigaste typen av tandkrona . De är ofta gjorda av guld , silver eller andra metallegeringar . Tandläkare som ofta används av metall kronor för bakre tänderna där styrka behövs för att reparera trasiga tänder , men de kommer inte vara lika mycket märkbar . Men vissa patienter vill ha full tandkronor av 14-karats guld placeras över tänderna i fronten , och detta kan vara dyrare .

porslinskronor

En annan typ av kronor som tandläkare använder för att reparera tänder är porslinskronor . Dessa är oftast de dyraste väg att gå då med tandkronor inopererad . Färgen på porslin kommer att matchas med samma nyans av vithet i resten av tänderna . Detta ger ett mer naturligt utseende och gör med tandkronor nästan omärklig .

Kombination kronor

Patienterna kan också välja en kombination av båda porslin och en metallbas . På utsidan av kronan är tillverkad av ett porslin finish som ser ut som resten av tänderna . Dock är det inre lagret består av en metall legering som smälts fast porslin översta lagret . Denna metod är normalt i mitten prisklass och kan ge patienterna samma vackra resultat som fullvärdiga porslinskronor .

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för visdomständer borttagning

Relaterade artiklar


 • typer av hängslen för vuxna
 • Hur man väljer en dental försäkring plan
 • hur du ökar vithet i tänderna
 • vad är karbamidperoxid ?
 • Hur är hängslen ut på ?
 • eldfasta parodontit
 • hur man stänger en lucka i din framtänderna för tre dollar
 • Hur Listerine döda bakterier ?
 • hur man har ett friskt leende
 • fixation behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com