förebyggande av orala sjukdomar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-28
De flesta orala sjukdomar orsakas när bakterier invaderar munnen , angriper tänder och omgivande vävnad. Vissa människor är genetiskt predisponerade för sjukdomar i munhålan , och bör vara ännu mer flitig på att arbeta för att förhindra det . De flesta människor får oral sjukdom på grund av bristande tandhygien eller felaktig munhygien . Många tror att bara borsta tänderna räcker . Medan tandborstning är en viktig del för att upprätthålla tandhälsa, är det oftast inte tillräckligt . Andra orala sjukdomar som cancer är ofta botas när de upptäcks tidigt , så att lära sig att upptäcka potentiella problem är absolut nödvändigt .

Du behöver:
bakpulver
. Tandborste.
Vitmedel tandkräm kit .
Jordgubbar.
Peroxid.
Munvatten.
Kupongkoder .

Borste , Floss och skölj

borsta tänderna två gånger dagligen kan göra en enorm skillnad i förebyggandet av sjukdomar i munhålan , men det finns några faktorer som måste beaktas . Om du har varit sjuk , byta ut din tandborste , eftersom det kan fortfarande hamn bakterier och bakterier . Byt det ändå var två till tre månader .

Floss tänderna varje dag , se till att få in mellan bakre tänderna som ofta lite svårare att nå .

Skölj munnen med en fluor skölj eller munvatten dagligen . Förutom att hjälpa fräscha andedräkt , kommer också att bidra skölja bort bakterier och hålla munnen fuktad . Muntorrhet kan leda till karies , eftersom munnen är beroende av sin saliv som en naturlig sköljmedel .

kost och livsstil

Diet är viktigt för att förebygga munsjukdomar . Kalcium hjälper till att bygga friska tänder , och naturligt kalcium eller kalciumtillskott under senare år kan bidra till att upprätthålla dem . Bo släckt är viktigt för god tandhälsa, som är en kost med lågt förädlade socker .

Rökning och tuggtobak kan orsaka allvarliga orala sjukdomar såsom karies , gingivit och även mun cancer . Om du inte redan röker , bra för dig, men börja inte , någonsin . Om du är rökare , att arbeta med din läkare bildar en plan för att sluta .

Kontroller

Regelbundna kontroller med din tandläkare och tandhygienist hjälper till att förhindra hela sortimentet av ovannämnda orala sjukdomar . Rutinkontroller av tänder och tandkött är nödvändiga för de flesta människor på en två gånger årligen . Under dessa checkups tandhygienisten rengör tänderna och tandläkaren fylla ut eventuella hålrum . Den hygienist tar röntgenbilder för att avgöra om det finns frågor under tandköttet och i rötterna i tänderna . Din tandvårdsersättning team kommer också att ta del av eventuella onormala förändringar i munnen som kan innebära en muntlig sjukdom som cancer , och kommer att förklara saker du bör se upp för . De kommer ge dig råd om problem , som missfärgad fläckar på huden , öppna sår eller rå områden som inte läker , att titta på i mellan kontroller. Den hygienist spelar en central roll i undervisningen patienter rätt metoder för både tandborstning och tandtråd tänderna , utöver att besvara alla frågor de har om sina personliga tandvård .

Dessa steg är enkla sådana , men vissa av dem är lätt att ignorera om du inte har tandvärk eller andra betydande problem med din mun eller tänder . Tänk på att orala sjukdomar också kan betyda ännu värre underliggande medicinska tillstånd som hjärtsjukdom eller diabetes . Börja med att utveckla en bra rapport med en tandläkare , och ta hans eller hennes råd för att förebygga munsjukdomar .

Previous:nothing Next:barn tandhälsa verksamhet

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för ont i tandköttet
 • vård för svullet tandkött
 • hur man för att säkerställa god tandhälsa , trots en tandvårdsrädsla
 • hur man borsta med Sonicare
 • Hur man testar för tandlossning
 • hur man rengör en elektrisk tandborste efter en förkylning
 • Hur du använder protesen liners
 • Tooth & tandköttssjukdomar
 • botemedel för tand värk
 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com