förfaranden för ett tandimplantat

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-06

Fakta

Tandvård har utvecklats i en omfattning som tandimplantat skiljer sig inte från andra tänder . Ett implantat oftast sitter i en enda session , utan också krävs en period på osseointegration , den process genom vilken implantatet roten blir förankrade i käkbenet . Denna typ av implantat är den i särklass vanligaste och också den mest framgångsrika. En osseointegrated implantatet läker normalt och fäster i käkbenet under en period av tre till sex månader . Efter denna period , platser tandläkaren en krona på tanden för att slutföra proceduren .

Förfarande

Det första steget i processen är att borra ett litet hål i käken plats där det inte finns någon tand . Detta möjliggör införandet av en titanskruv . Denna skruv är konstruerad för att hålla tandimplantat i dess ställe . Det kräver stor skicklighet för att borra detta hål utan några skador på ansiktet eller på käkbenet strukturer . Hålet är sedan utvidgas till att låta implantatet skruv ska fastställas , och sedan en kåpa placeras över skruven för att skydda den medan osseointegration äger rum . Efter några månader är denna täcka tas bort och en tillfällig krona läggs på implantatet . Tandköttet växer och formar sig runt denna krona i en naturlig process . Slutligen är tillfällig krona bort och en permanent krona placeras över implantatet .

Success Rate

Statistiskt är tandimplantat anses vara bland de mest framgångsrika förfaranden . Det finns en femårig framgång på 95 procent för lägre käke implantat , och en 90 procent framgång för dem i överkäken . Detta beror på den övre käken är mer kompakt och tät , vilket gör osseointegration mer problematisk . Fel i ett tandimplantat är oftast ansluten till osseointegration processen . Om osseointegration inte sker av någon anledning inte ingreppet . Också, som en naturlig tand , kan ett implantat bli smittad , då dess krona kunde lossa betydligt .

Nya bostadsområden

En ny strategi i tandimplantat innebär att placera den i en plats där tanden har nyligen utvunnits . Detta minskar den tid som krävs för behandling som osseointegration processen påskyndas. En annan ny utveckling är mini implantatet , som används för utbyte av mindre tänder och framtänderna .

Previous:nothing Next:hur man kan övervinna din rädsla för tandläkaren

Relaterade artiklar


 • Hur uppstår en tandvärk ?
 • hur man gör tänderna vitare genom att borsta tänderna & göra hur
 • hur man kan övervinna din rädsla för tandläkaren
 • hur man för att säkerställa god tandhälsa , trots en tandvårdsrädsla
 • hur man gör en hemmagjord munvatten med eteriska oljor
 • hur man kan eliminera en belagd vit tunga
 • vad finns behandlingar för ont i tandköttet ?
 • hur man förebygger karies
 • om tandvård planer
 • hur man ska finansiera tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com