hemmagjord tandblekning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-15
Du kan bleka tänderna hemma utan dyra byggsatser eller produkter . Hemlagad tandblekning producerar inte resultat så snabbt som metoder finns i handeln --- några veckor jämfört med ett par dagar --- men det kan ge utmärkta resultat. Fördelarna med hemmagjord tandblekning med bikarbonat eller karbamidperoxid gel är: Dessa ämnen inte orsakar lika mycket känslighet som kommersiella produkter kan , är de lätt användas på alla tandytor , och att de inte skadar tänderna som vissa andra hemmagjorda preparat kan ( citron -eller limesaft , till exempel, kan skada din emalj när de används regelbundet för att borsta ) .

bakpulver

Ett av de enklaste sätten att bleka tänderna är att borsta med bakpulver . Den bakpulver ger skonsam nötning att ta bort fläckar . Du kan göra en pasta från bakpulver och vatten , eller så kan du lägga lite bikarbonat i handflatan och trycker på din fuktiga tandborste i handen för att plocka upp bakpulver . Borste för 2 till 3 minuter , en eller två gånger om dagen . Bakpulver innehåller inte fluor för att förebygga karies , så om ditt vatten inte innehåller fluor , använd en fluortandkräm regelbundet förutom att borsta med bakpulver .

Karbamid Peroxid

karbamidperoxid är den aktiva ingrediensen i många tänder blekning kit . Tio procent karbamidperoxid gel finns i de flesta butiker och säljs som en produkt för oral sårvård . Ortodontist namn William Klusmier märkte tandblekning som en bieffekt av att använda karbamidperoxid ( Gly -oxid) för oral sårvård på 1960-talet . Början på 1980-talet , använde tandläkare anpassade magasin för att hålla gelen på plats mot tänderna att bleka dem . Brickor används för flera timmar under dagen , eller natten . Du kan köpa tandblekning brickor för användning hemma , och du kan använda 10 procent gel eller köpa en starkare gel online eller i butik . Nyckeln till blekning är konsekvent användning . Om du inte vill köpa brickor , använda gelen som tandkräm , borsta i minst 2 till 3 minuter två gånger om dagen . Återigen , använd en fluortandkräm för att förhindra karies .

upprätthålla Vithet

För att behålla vitare tänder , fortsätta borsta med bikarbonat eller karbamidperoxid minst två gånger per vecka . Du kan också använda en blekning tandkräm för att upprätthålla ditt resultat , eller använda en vitare-öka produkt som innehåller peroxid . Med väteperoxid som en mun skölj kommer också att hjälpa till att hålla dina tänder vitare. Undvik rökning och dryck dricka som kan ge fläckar på tänderna som te , kaffe , bruna cola och rött vin .

Previous:nothing Next:stoppa tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar ditt leende på ett snabbt och billigare sätt
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • biverkningar av bedövande medicin för tänderna fyllningar
 • historia elektronisk tandborste
 • Hur får man en flisas tand fast av tandläkaren
 • Hur man vet om en blodpropp som bildats under en tandutdragning
 • definitioner av dentala instrument
 • hur man gör tandkräm
 • tandvärk symtom
 • hur man förebygger karies
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com