hur man kan förebygga torr uttaget när du har din visdom tänder utdragna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-28
När du får din visdom tänder utdragna , riskerar du att få torra socket . Torr uttaget är när uttaget inte läker på rätt sätt , lämnar tanden nerven utsätts för. Detta är fruktansvärt smärtsamt , jag har hört .

När jag fick min första visdomstand drog , det drogs av en kvinna utbildad vid en tand skola utanför Amerika .

Hon kommenterade att i tand samhället i hennes hemland , ansågs det dåliga metoder , undermåliga tandvård , att ha en kund få torka uttaget .

Hon satte ett stygn i över min uttag . Hon gav mig anvisningar om vad man ska göra för att förhindra torr socket om jag inte såg henne när jag fick resten av mina visdomständer utdragna.

min utländska tandläkare förklarade att det var någon fysisk störning av healing blodpropp över uttaget som skulle orsaka torr socket . Hon sa att hon alltid sätter i en tråd för att förhindra det.

Så drog ett decennium senare fick jag min andra visdomstand . Jag följde hennes instruktioner , men fortfarande rökte cigaretter och drack . Jag har inga torra socket . Här är vad jag gjorde.

Du behöver :
gasväv
. sunt förnuft


1
Shield såret . Håll en kvadrat med gasväv hålls på plats med ryggen tänder över sår . Bara lämna den där . Ta inte ut det när du äter , inte bråka med det . Bara lämna den där . Ändra dem en gång om dagen , och förutom att inte flytta dem . Ja de kommer att smaka otäck .

Om du inte kan kontrollera din kropp i sömnen , ta gasväv ut när du somnar . Objekt i munnen är en kvävningsrisk
2
Spitting och Suction : . . Bad . Inga suger på sugrör . Torka din jävla dregla bort med en vävnad . Inte spotta . Sug kan störa proppen
3
Sköljning Mouth : . . Den tandläkare kommer säga att du ska skölja munnen med saltvatten att hålla rent . Följ deras anvisningar på den här . Se till att du inte spotta skölja ur. Du måste låta det droppa ur munnen på eget initiativ .

Jag skulle mycket mycket försiktigt sus det salta vattnet i min mun , mycket mild , och sedan luta sig framåt och öppna min mun så att skölja att dribbla ut . Häll sedan i , inte suga på , lite ljummet kranvatten för att försiktigt sus de otäcka salt smak ut och dribbla ut alltför
4
What to Eat : . Endast flytande livsmedel i första två eller tre dagar . Jag köpte äppelmos , yoghurt , den typen av grejer . Jag fick verkligen trött på att äta det, men jag höll äta det . Tugga mat ökar sannolikheten för att störa levra sig och bli torr socket .

På dag fyra jag började äta buljong mjukt bröd och smör , sånt . När man börjar att tugga mat , hålla gasväv knuten , och var försiktig !

Inte varmt varmt eller isande kall mat som kan lösa eller stör smärta förebygga blodpropp skyddat enligt gasväv .
5
Vad Dryck : . ljummet eller kalla drycker . Inga varma drycker , inga isiga drycker, som kan skada koagulera du skärmning enligt denna gasbinda du är så trött på jordbruksföretaget i munnen .

Alla tandläkare rekommenderade att undvika alkoholhaltiga drycker , men runt dag tre jag drack lite , och det orsakade inga problem
6
Rökning : . Tandläkarna alla säger inte röker . Jag rökte en cigarett dagen för min operation . Efter att jag bytte tillbaka till mina vanliga röka för mycket .

inte suga på dina cigaretter som en mutter eller göra något som kan skapa sug som riskerar att störa koagulera .
7
borstar tänderna . De två första dagarna efter operationen , gjorde jag inte. Nasty , men jag var rädd . Dag tre Jag vågade , men undvek gasväv omfattas tillbaka områden . Ingen tandtråd . Jag har inte spotta . Ingen spotta . Spotta kan skapa sug för att suga koagler enligt den gasväv av. Låt det vatten du skölja munnen med dribbla ur din mun .
8 .
tog jag kompress ur min mun på dag 7. Käken kommer att kännas rolig , som dina tänder inte matchar , men det kommer gå tillbaka till det normala. Jag fick ingen torr socket , och höll upp min rökning vana .

tips och varningar


 • Från vad jag förstår , genom Dag 7 ska du inte behöva oroa sig för torra socket . Och jag antar den huvudsakliga tiden för att få det är dag 1 till 4 .
 • Följ din tandläkare om råd ! ! Jag följde mitt, och ville tala om gasväv spetsen min en tandläkare gav mig . Men innan du gör vad som hävdats på eHow , fråga din tandläkare !!!!! Jag är inte en tandläkare , bara någon som fått sin visdom tänder utdragna och inte få torra socket .


 • Previous:nothing Next:Hur du ska sköta dina tänder idag

  Relaterade artiklar


 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
 • hur man fixar ett underbett
 • bentonit och tandköttsproblem
 • långsiktiga effekter av tandköttsproblem om obehandlad
 • vad är en rotfyllning & krona ?
 • vad är en parodontal städning ?
 • Definitionen av apikal parodontit
 • välja en elektrisk tandborste för tandköttsproblem
 • vad hem produkter vitare tänder ?
 • information om olika typer av tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com