ordentlig tandborstning tekniker

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-07
Vuxna ofta försummar tänderna när det gäller personlig vård . Många inser inte att borsta felaktigt faktiskt kan skada tänderna genom att skrapa bort emalj eller skär i tandköttet och tvinga dem att avta . Använda ordentlig borstning teknik för rätt tid kan förbättra effektiviteten i rengöring . Även de tandborste och tandkräm som används kan bidra till bättre resultat

Hur Brush

Borstning bör ske minst två gånger om dagen i minst 2 minuter varje gång . Efter att luta penseln i 45 graders vinkel mot tandköttskanten , försiktigt skrubba tänderna med hjälp av en fram och tillbakagående rörelse . Varje stroke bör handla om bredden på en tand . Fortsätt att borsta på detta sätt för både insidan och utsidan av alla tänder , utom baksidan av framtänderna . För baksidan av framtänderna , fräscha upp och ner istället för sida till sida . När alla tänder har borstat , skrubba tungan för att eliminera bakterier och förbättra dålig andedräkt.

välja en tandborste

tandborstar finns i en mängd olika färger, former och storlekar. När du köper en tandborste , hitta en som har antingen mjuka eller medium styrka borst . Hård borst har potential att skrapa bort emalj och skär tandkött . Också få syntetisk borst eftersom naturhår är mer sannolikt att behålla bakterier . Se till att tandborsten är tillräckligt lång för att nå tänderna längst bak i munnen och att chefen är liten nog att rymmas mellan tänderna och kinden.

Utöver deformeras , borst på tandborsten kan hamnen bakterier så tandborstar bör bytas var 3 till 6 månader . När borsten förlorar sin form , är det dags att få en ny tandborste . Dessutom hade om du nyligen har en förkylning , bli av med tandborste så du inte får angripas .

Tandkräm Val

Ett antal tandkrämer utlovar olika förmåner . Fluor kan hjälpa till att stoppa hålrum bildas . Däremot kan yngre barn svälja tandkräm och fluor kan vara farligt vid förtäring . Tandkräm som innehåller strontiumklorid kan stöd känsliga tänder . Whitening tandkrämer är föremål för mycket debatt . Medan vissa förväntar hävdar de som använder väteperoxid eller kalcium peroxid är säkra och inte skadar tänder , andra är rädda att det kommer att bära ner emaljen .

Previous:nothing Next:Hur gör tandläkare proteser ?

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om känsliga tänder försiktigt
 • hur du tar bort nikotin fläckar från tandköttet och läpparna
 • hur man gör falska tänder hemma
 • hur man får finansiering för tandvård
 • hur man borsta med Sonicare
 • hur advoid tandläkaren
 • hur du håller dina tänder vita naturligt
 • definitioner av dentala instrument
 • hem rättsmedel för ont i tandköttet
 • hur man ska hålla tänderna rena
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com