ortodonti steg innan hängslen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-01
I jakten på den " perfekta leende , " är cirka 4 miljoner människor vid varje given tidpunkt i USA bära hängslen , 25 procent av dem är vuxna . Under årens lopp har hängslen utvecklats från varje enskild tand som insvept i metall , en limmad på fixtur på tänderna , till en klar plast " Aligner facket . " Trots tekniska framsteg , kan tanden korrigering vara från 1 till 5 år . Ju svårare kosmetiska problem med leende , desto fler steg som behövs för korrigering . Åtgärder före hängslen är unikt för varje individ och inte alla behövs .

Samråd

Den första etappen består av en fullständig utvärdering av en ortodontist . Hela käken blir röntgad , vilket resulterar i en panoramavy och fotografier är tagna vid olika vinklar för visuella referenser . Ortodontist skapar en 3D- modell av din käkar genom att skapa en form av tänderna . Detta innebär foder tänderna med en mjuk kitt som skapar ett intryck när det härdar . Ortodontist tar alla uppgifter och utvärderar relationer varje tand till varandra och till käkarna och tandkött , och vilken typ av " bita " du har , och sedan bestämmer en behandlingsplan för att åtgärda problemen .

tandutdragning

Många får tandställning för att rätta till oattraktiva överfulla tänderna ofta som överlappningar och vred tänder . Detta kan bero på stora tänder , tillväxt av extra tänder , små käkar eller traumatiska skador och dåliga vanor . Utan utrymme , kommer hängslen inte att kunna korrigera och flytta tänder . Tandutdragning utförs vanligen av en vanlig tandläkare och ta en timme eller mindre att slutföra . Tid ges innan vi går vidare till nästa steg för att tandköttet ska läka. De som inte har en tand trängsel problem inte kommer att behöva gå igenom dessa steg .

Distanser

Spacers ( kallas ibland separatorer ) är små plastringar eller fjädrar som infogas mellan tänderna , oftast mellan rygg molarer , för att ge plats för utsläppandet metalband runt dem . Dessa distanser är kvar i en vecka och kan vara obehagligt för vissa människor.

Huvudbonader

Huvudbonader finns i olika typer, inklusive livmoderhalscancer huvudbonader , hög -pull huvudbonader och omvänd huvudbonader . De två första används för att behandla överbett ( när tänderna i överkäken sträcka ut längre än underkäken ) . Den senare används för att korrigera underbites ( när tänderna i underkäken stå längre fram än den övre käken ) . Den extraorala apparaten kan användas när patienten bära hängslen eller förväg . Enheten kommer att flytta tänder och rätta bettet genom påtryckningar av en avtagbar metall bit som ansluter med metallen band runt kindtänderna som tillämpades efter distanser . Huvudbonader är ofta slitna från 10 till 16 timmar om dagen , oftast på natten , för upp till 16 månader .

Hängslen Utnämning

Vi rekommenderar att tänderna professionellt rengöras innan du får ditt hängslen , även om ortodontist kommer att använda sitt eget rengöringsmedel för att se till att det inte finns något skräp på tänderna som skulle hålla bindemedel fastnar på ytan . Tänderna kan ibland vara bleka före limning hängslen för tänderna också.

Previous:nothing Next:utdragning av tand biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur rengöra permanenta broar med vatten PIK
 • hur man rengör munnen vakt
 • hur ta hand om ditt tandkött
 • hur har vitare tänder
 • vad gör partiell övre protesen känns?
 • hur man kan bli av vitlök andedräkt enkelt och naturligt
 • hur man får vitare tänder gratis och naturligt
 • varför grus människor sina tänder på natten ?
 • hem rättsmedel för ont i tandköttet
 • beskrivning av partiella proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com