parodontit bota

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-15
Orsakas av en bakteriell infektion, förstör parodontit benet och fibrer som håller tänderna i munnen , vilket resulterar i tandlossning . Denna form av tandköttsproblem är initialt manifesteras som gingivit , sedan utvecklas till parodontit om den lämnas obehandlad

Icke-kirurgiska alternativ

När klibbig , färglös plack utvecklas på tänderna , kan parodontit först behandlas med en grundlig tandläkare rengöring för att avlägsna plack och tandsten och rengör påverkas rötter , genom en metod som kallas hyvling . Även om dessa metoder kan vara det enda alternativ som krävs för att bekämpa parodontit , om villkoret har gått framåt, kan kirurgisk behandling behövas .

kirurgiska alternativ

Flera metoder för att parodontal kirurgi finns, inklusive ficka minskning kirurgi . När parodontit urholkar tanden , är fickor mellan tanden och tandköttet skapade och bakterier kan komma in . Under en ficka minskning förfarande , viker en tandläkare tillbaka den sjuka tandköttet och därefter åter passar på plats igen. Ett annat ytterligare ett alternativ, liknande ficka minskning innebär sätter ben eller konstgjord vävnad i tandköttsfickan för att kompensera för den förlorade tandköttet .

Crown förlängning är ett kosmetiskt ingrepp , men kan också återställa tandsubstans genom att omforma tanden och utsätta någon tandsubstans som kräver återställande . Den slutliga förfarandet är en mjuk vävnad transplantat , som omfattar rot eller andra vävnader tuggummi exponeras av parodontit . En tandläkare kan ta denna vävnad från din egen smak eller från en annan donator källa .

At- Home Alternativ

Efter icke-kirurgiska och kirurgiska alternativ har varit anställda , är det viktigt att skapa en rutin underhåll som kan förhindra ytterligare fall av tandköttsproblem . Dessa är bland annat schemaläggning två gånger årlig rengöring , tandborstning och tandtråd efter varje måltid , och med hjälp av en mun skölj att minska plack .

Previous:nothing Next:alternativ till hängslen för tänderna

Relaterade artiklar


 • hur man gör en resa till tandläkaren mindre stressande
 • hur man får vita tänder och ett ljusare leende
 • rättsmedel för tandvärk
 • hur man ska behandla fluoros
 • vad är torsk ?
 • hur vita tänder
 • välja en elektrisk tandborste för tandköttsproblem
 • Hur påverkar rökning tandköttsproblem ?
 • orsaken till tandvärk
 • Vad är porslinsfasader ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com