praktisk munvård för personer med hjärtsjukdom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-17
Munhygien är viktigt för alla att underhålla. Men för hjärtsjukdom patienten ytterligare försiktighet måste användas . Att gå till din tandläkare för en rengöring eller behandling kan leda till allvarliga infektioner , som kan orsaka allvarliga komplikationer för hjärtpatienter . Dessa komplikationer kan förebyggas med hjälp av grundläggande dagliga munhygien , regelbunden tandvård checkups och förbehandling av antibiotika om det behövs . För patienter som har försummat sina tänder eller har tandköttsproblem kan det finnas behov av ytterligare parodontal behandling .

Hur Dental Care Avser Heart Disease

Världen Dental Organisationen rapporterar att tänderna är täckta med plack , som hamnar bakterier . Under tandbehandlingar denna bakterie kan läcka in i blodet , vilket kan leda till hjärtsjukdomar . För någon som redan har hjärtsjukdom , kan bakterien leda till allvarliga medicinska komplikationer , bland annat : sepsis ( en blodförgiftning ) och bakteriell endokardit ( en infektion av det inre hjärtat foder ). Dessa typer av infektioner kan leda till svår sjukdom och död för patienter som redan har en hjärtsjukdom .

Personliga Oral Care

Regelbundet borsta tänderna ( minst två gånger dagligen) med fluortandkräm och använder en fluor sköljning är nödvändig för korrekt tandhälsa . Också ha en bra tandtråd rutin är nödvändig . En person med hjärtsjukdom måste vara mycket exakt detta. Hålla nere mängden bakterier i munnen kan spara en hjärtsjukdom patienten en hel del problem på vägen .

tandköttssjukdomar

American Academy of tandlossning rapporterar att parodontal eller tuggummi sjukdom ( som inkluderar gingivit och parodontit ) kan leda till allvarliga bakteriella infektioner och även tandlossning . Patienter med parodontala problem kan ha en ökad risk att utveckla hjärtsjukdom . För patienten som redan har hjärtsjukdom , upprätthålla munhälsan och minska tandköttsproblem är oerhört viktigt. Läkemedel såsom doxycyklin kan förskrivas till patienter med sjukdomar i tandköttet . Detta läkemedel används för att minska inflammation och förbättra hälsan i tandköttet.

Dental Kontroller och behandling

Komma regelbunden tandvård checkups är oerhört viktig för hjärtsjukdom patienten . Infektioner kan förebyggas och upptäckas tidigt genom att söka regelbunden tandvård . En tandläkare kan också föreslå att denna person gå en parodontal behandling i mer specialiserad vård. Parodontal behandling kan rensa ut djupa fickor under tandköttet och förebygga eller minska infektioner . Antibiotika kan också förskrivas för behandling av infektioner .

antibiotikabehandling

Vissa läkare tror att en pre-medicinering med antibiotika innan en tand behandlingen är nödvändig för att minska risken för infektion . American Heart Association ger riktlinjer till läkare och dessa riktlinjer har nyligen uppdaterats i juli 2009. Den senaste rekommendationen är att läkaren endast förbehandla hjärtpatienter som löper störst risk för bakteriell endokardit .

Previous:nothing Next:Invisalign behandling

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en biologisk tandläkare
 • om överbett
 • hem rättsmedel för dålig andedräkt
 • mat att äta efter att ha vattkoppor
 • parodontit bota
 • botemedel för tandköttsproblem
 • hur man passar en dentek nattvakt
 • hur man har perfekta tänder
 • hur man skölja en hållare
 • fördelar och nackdelar med Invisalign hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com