spirochete tandlossning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-21
Parodontit drabbar upp till 80 procent av befolkningen . Sjukdomen innefattar milda former , känd som gingivit , till mer allvarliga former som när obehandlad kan leda till förlust av ben och tänder . Den mänskliga mun är full av bakterier som i avsaknad av sund munhygien metoder kan få fäste och orsaka skada

Vad är en spirochete ?

spiroketer är gramnegativa bakterier som är långa, tunna och spiralformade . Dessa bakterier kan vara antingen fritt levande eller parasiter , och vissa av dem är patogena (som betyder orsaka sjukdom ) hos människor . Det finns en art av spirochete som är en del av den naturliga miljön av människans mun heter Treponema denticola . Även T. denticola är normalt inte skadligt , är denna organism ämnet senaste forskningen , eftersom det kan spela en roll i utvecklingen av tandlossning .

Kända Patogena spiroketer

Det finns flera arter av spirochete bakterier som kända för att orsaka sjukdom hos människor . Borrelia borgdorferi är den bakterie som orsakar borrelia . Treponema pallidum orsakar venerisk syfilis . Senaste framstegen inom studiet av dessa patogener visar att T. denticola är genetiskt liknar dess patogena släktingar .

Vad är tandlossning ?

Parodontit är en infektion i de vävnader som omger tänderna . Gingivit är det första steget och är markerad med svullet tandkött . Gingivit orsakas av en ansamling av plack , som är en mjuk , klibbig film av bakterier . Om placken inte tas bort det hårdnar till Tarter , som kan bara tas bort av en professionell rengöring . Eftersom gingivit endast påverkar tandköttet , kan effekterna vändas hindra det från att förvärras till parodontit som är svår tandlossning .
Parodontit uppstår när bakteriell infektion vandrar under tandköttet linje i bindväven där tänderna fäster till benet . Dessa fickor av infektion kan bryta ner bindväv , skada benet och resultera i tänderna lossna .

Detection

När man studerar patienter med avancerad parodontit , har forskare funnit att nivån på T. denticola i djup vävnad fickor är förhöjd . Detta är bevis för att T. denticola har en funktion i sjukdomsförloppet .

Funktion

Den ökade förekomsten av T. denticola initierar flera cell föränderliga faktorer . T. denticola undertrycker tillväxten av fibroblaster , som är celler som är viktiga i att bygga och reparera vävnad . T. denticola också öka förstörelsen av kollagen . Kollagen ger stöd till vävnader och celler ger sin struktur. När kollagen bryts ner eller förstörs , vävnader försämras . T. denticola dämpar också svaret av lymfocyter, som är vita blodkroppar som bekämpar en infektion . Det framgår av tidig forskning att spirochete T. denticola har förmågan att stärka utvecklingen av tandlossning .

Previous:nothing Next:vård för svullet tandkött

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger dålig andedräkt
 • hur man har ett bättre leende med hem åtgärda tänderna vitare
 • hur man använder peridex
 • hur du gör dina tänder ser vitare utan dyra produkter
 • tandborstning metoder
 • låg profil nattvakter
 • hur du bleka dina tänder
 • hur man extraherar en tand hemma
 • Vad betyder bokstäverna efter en tandläkare namn betyder ?
 • hur man ska hålla munnen frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com