symptom på en beläggningar på tungan

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-13
Väsentligen ofarliga tillstånd , beläggningar på tungan , kan orsakas av skada ytan av huden med varma drycker eller mat , eller kan utlösas med hjälp av tobaksvaror . Symtomen på en beläggningar på tungan är inte smärtsamma eller farliga

Fakta

Ett bestruket eller en hårig tunga är ett tillstånd som drabbar vuxna män och kvinnor . För det mesta är det ofarligt , orsaka mer pinsamt än något annat . Allas tunga producerar keratin . Det fungerar som en form av skydd för toppen av tungan . När tungan producerar keratin snabbare än den slits ut, leder detta till en ansamling av keratin på toppen av tungan. Detta är orsaken till beläggningar på tungan . Symtomen omfattar en slående vit rock på toppen av tungan, en brun eller gul rock , dålig andedräkt och hår på tungan .

vit beläggning

Det första symtomet som varnar de flesta att de har beläggningar på tungan är en ljust vit beläggning på ovansidan av tungan . Denna vit beläggning kan täcka hela tungan från baksidan till spetsen . Den vita beläggningen är uppbyggd keratin ansamlas på ytan av tungan. Det är inte smärtsamt , men det är konstiga och kan larm patienten som ser den för första gången .

Mörkare Coating

Någon gång för en person med beläggningar på tungan tittar sig i spegeln och inte ser en vit beläggning . Istället ser hon en gul eller brun beläggning på tungan . Detta är ett symptom på beläggningar på tungan där keratin bygga upp har översvämmas av naturligt förekommande bakterier i munnen . Bakterierna har en gul eller brun pigment som färgar keratin . Bakterierna är inte skadliga och inte heller detta är symptom på beläggningar på tungan .

Dålig andedräkt

Vissa personer med beläggningar på tungan erfarenhet dålig andedräkt som ett symptom . Detta orsakas av matrester och bakterier fastnar i keratin bygga upp på tungan . Dessa partiklar och bakterier också kan orsaka en foul smak i munnen . Detta symptom , även socialt obekväm , även är ofarligt .

Hair

Om någon som har beläggningar på tungan erfarenheter en ännu tyngre ansamling av keratin , då han skulle uppleva symptom på en hårig tunga . De keratin samlas på smaklökarna på ett sätt som gör att tungan ser ut som om den är täckt av päls och hår . Hairy tunga är en allvarligare fall av beläggningar på tungan . Det kan vara en mer upprörande syn än en belagd tunga , men det är fortfarande ett ofarligt tillstånd .

Previous:nothing Next:toothpicking & tandlossning

Relaterade artiklar


 • hur man gör ett recept för saltvatten gurgla för en öm tand
 • Hur du tar hand om dina tänder
 • hur fräscha upp din andedräkt
 • orsakerna till en tandvärk
 • hur du tar bort lim från tandproteser
 • hur man rengör tydliga hängslen
 • naturliga sätt att rengöra löständer
 • tandlossning
 • hur man kan minska smärtan från hängslen
 • botemedel för munsår på tungan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com