tandvård faner faq

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-09
Dental faner är en kategori av kosmetisk tandvård för dig som söker en vackert formade vita leende . Dental faner är specialanpassade skal av tand-liknande material tillverkat av porslin eller kåda komposit . Faner limmas på framsidan av tanden för att förbättra utseendet såsom förbättrad missfärgade tänder , ojämn justering eller avstånd och chips eller sprickor . Vid beslut om tandvård faner är rätt för dig, det finns många frågor du bör tänka på i förväg

Vad är dentala Faner som används för ?

Dental faner används till att täcka upp en ofullkomlig tandvård utseende , så de som söker en perfekt , ljust vitt leende kan få . Faner ofta används för att korrigera missfärgade tänder , vilket kan ske från förfaranden rotfyllning , mat och dryck fläckar , överdriven fluor eller förekomst av stora harts fyllningar . Faner används också för att täcka tänderna slits ner från tandgnissling som flisas eller trasiga tänder ojusterat , , ojämnt eller oregelbundet formade tänder , och att stänga luckor mellan tänderna .

Hur mycket vill Faner Kostnad ?

Priser varierar från varje tandläkarpraktik , från $ 500 till $ 1. 300 per tand . Tandvårdsförsäkringen vanligtvis inte täcker tandvård faner , och därför bör kosta diskuteras up front med din tandläkare.

Skulle jag få porslinsfasader eller komposit fasader ?

Dental fanér är gjorda av porslin eller komposit . Fördelen med porslinsfasader är att de motstår fläckar bättre än komposit fasader och bättre efterlikna den reflekterande egenskaper naturliga tänder. Men porslinsfasader har en större risk för sprickbildning än komposit harts, som är ett hårdare material . Kompositfyllningsmaterial faner kräva mindre rakning av tandytan innan placering , dock , och så är ett bättre alternativ för dem med känsliga tänder .

Hur länge Dental Faner Senaste ?

Dental faner varar mellan 5 och 10 år , varefter de måste ersättas .

Hur man sköter om Dental Faner

Dental fasader bör tas om hand som om de är dina naturliga tänder. Således fortsätter tandborstning två gånger om dagen och tandtråd som vanligt . Även om porslinsfasader motstår fläckar kan din tandläkare till försiktighet på fläcken som orsakar livsmedel och drycker som rödvin , kaffe och te.

Vad är det förfarande för Komma Dental Faner ?

Innan ett förfarande inleds , tandläkaren avgöra om lokalbedövning behövs . Förfarandet inleds sedan med din tandläkare raka bort 1 /2 mm av tandens emalj , vilket är ungefär likvärdig med tjockleken på faner som kommer att placeras på tandens yta . Nästa , ett intryck tas tanden och skickas till tandtekniskt laboratorium som gör fanér . Detta kan ta cirka 1 till 2 veckor .

Slutligen är dentala faner permanent bundna till tanden med hjälp av cement . Den cement skugga bestämmer färgen på fasaden . När faner är bundet på ytan , är tanden rengöras , poleras och etsas att göra för en starkare bindning yta . En särskild ljusstråle då lyste på dentala faner att aktivera härdning kemikalier i cement . Till slut är överskottscement bort och en utvärdering av ditt bett vidtas för att fastställa eventuella behov faner justeringar .

Previous:nothing Next:vad är en ont i tandköttet botemedel för dem som är över 60 ?

Relaterade artiklar


 • hur man rengör tandproteser med peroxid
 • om visdomständer avlägsnande
 • hur man ska behandla kronisk parodontit
 • hur man hittar prisvärda rabatt tandhälsa planer
 • livsmedel du kan äta efter visdom - tänder borttagning
 • typer av hängslen för vuxna
 • naturläkemedel för tandköttsproblem
 • Hur man väljer en tandblekningsbehandling
 • hur reparera en trasig protes
 • hur man får vita tänder naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com