toothpicking & tandlossning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-12
Parodontit är ett allvarligt tand problem som korsar alla linjer av ras, kön , nationalitet och ekonomiska ställning. Uppskattningar är att den drabbar mer än 75 procent av vuxna . Det är den primära orsaken till vuxna tandlossning . Parodontit kan behandlas effektivt om det upptäcks tidigt . Med rätt skötsel-regelbunden tandvård checkups , regelbunden tandborstning och tandtråd och användningen av tandpetare-den kan förebyggas

Identification

Parodontit är en sjukdom i tandköttet och stödjande infrastruktur i tänderna . Om området vid kanterna i tandköttet blir rött och svullet eller blödningar vid beröring , tandlossning kan förekomma , även om det inte finns någon smärta eller obehag. I detta skede fortfarande villkoret kan vändas med jämna tänder rengöring och god munhygien. Obehandlad kan den urarta till en mer seriös , icke-reversibla tillstånd .

Förebyggande /Lösning

Ta bort plack från tänderna är det första steget för att förhindra tandlossning . En typisk ordning för tandhygien innefattar tandborstning minst två gånger om dagen , tandtråd och med tandpetare . Tandpetare bör användas försiktigt för att avlägsna matrester och främmande föremål från mellan och runt tänderna . Sätt punkt för plocka under eller vid sidan av de inlämnade partikel och bänd loss den . Var noga med att inte använda plocka alltför aggressivt eller kan du skada tandköttet .

Funktion

Borstning hjälper till att avlägsna plack från den breda ytor av tänderna . Tandborstar göra en adekvat arbete för rengöring av inre, yttre och tuggytor , men inte kan nå mellan tänderna . Tandtråd fungerar bra för rengöring mellan tänderna , men tunna , specialdesignade tandpetare är ett bra alternativ för människor som har svårt att använda traditionella tandtråd . Dessa särskilda plockar , som finns på de flesta apotek , är gjord av tunn , platt plast med en styv handtag . Dyrken del kan sättas in mellan tänderna och handtaget används för att tvinga plocka mot insidan av tänderna.

Funktioner

tandpetare har normalt en avsmalnande spets på ena eller båda ändarna . De kan vara av plast , metall eller elfenben , men är oftast gjorda av trä . I USA är de flesta tandpetare gjorda från Maine vita björkar , som ofta kallas " tandpetare träd . " Trä plockar har fördelen av att vara billig , medan plockar tillverkade av andra material kan steriliseras och återanvändas. Alla typer av val är lika effektiva .

Betydelse

tandpetare är den äldsta kända tandhygien genomföra . Exempel på deras användning går tillbaka till den gamla sumeriska staden Ur , cirka 3. 500 B. C. befanns i det gamla Kina , i Mellanöstern och i hela medeltidens Europa. De är den sista pusselbiten i plack-bort pussel . Även de ringa tandpetare kan tyckas gammaldags , det är en exceptionellt effektivt verktyg för rengöring av små skrymslen och fickor mellan tänderna som tandborstning och tandtråd missa . Många tandläkare rekommenderar att använda tandpetare sparsamt , försiktigt och bara när det är nödvändigt att ta bort in partiklar .

Previous:nothing Next:biverkningar av bedövande medicin för tänderna fyllningar

Relaterade artiklar


 • hur man tillfälligt lindra tandvärk
 • hur man ska behandla fluoros
 • hur man rengör och tar bort fläckar från dina proteser
 • Vilka är de behandlingar för en tand abscess ?
 • botemedel för parodontit
 • hur man tar hand om tandköttet och smutsiga tänder
 • rota buckla elektrisk tandborste
 • hur man vitare tänder och lysa upp ditt leende
 • fixation behandling
 • hur man förebygger dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com