Hur fyller tandläkare karies?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-07

Discovery och prepping

En tandläkare kommer att göra en visuell examen med ett plektrum som kallas en upptäcktsresande eller ta röntgenbilder för att bestämma lokaliseringen av håligheter i munnen . Efter ett hittas patienten ges lokalbedövning injektion i tandköttet . Detta kommer att dämpa nerverna i tänderna och tandköttet under förfarandet .

Borrning och rengöring

Tandläkaren kommer att borra med hög hastighet för att bryta igenom den tuffa utsidan av tanden . Borrningen kommer att göra det möjligt för tandläkaren att öppna ett område i tanden tillräckligt stora för att möjliggöra en fyllning som passar . När han borrar under ytan kommer tandläkaren använder en låg hastighet för att rensa ut tooth. The tandläkaren kommer sedan att använda en borr för att rensa ut insidan av tanden . Det är viktigt att det skämda tanden materialet tas bort för att förhindra framtida komplikationer efter fyllningen är på plats .

Sätta fyllningen i hålrummet och Färdigställ Procedure

Många tandläkare använder syra-bunden fyllningar som kräver en sur gel tillämpas på insidan av hålrummet . Detta kommer att urholka hål i tanden , men när fyllningen tillämpas kommer det att fylla dessa hål och har en starkare anknytning till tanden . Sådana bundna fyllningar kan också förhindra framtida förfall under fyllningar . Beroende på det material som används för utfyllnad , kan tandläkaren behöva lysa en speciell lampa på fyllningen på flera intervall att härda fyllningen . Bur används sedan igen för att polera tänderna och se till att fyllningen är även med på tandens yta . En till två veckor känslighet i de fyllda tanden är normalt, men tandläkaren skulle kunna förhindra detta i framtiden fyllningar genom att ändra typ av fyllning som används . God munhygien vid påfyllningsplatsen och hela munnen kan förebygga behovet av mer fyllningar i framtiden .

Previous:nothing Next:hur man hittar gratis eller till låg kostnad tandläkare

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på käkleden
 • effekterna av rökning på munnen
 • hur man gör en gurgla saltvatten för ont i tand - recept
 • hur man får vita tänder
 • endodontist förfaranden
 • kostnaden för en rotfyllning
 • hur man rengör tydliga hängslen
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • hur man rengör en nightguard
 • Invisalign behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com