Hur skärpa dental

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-25
Dentala instrument måste vara skarpa för att vara effektiva . Enligt en Free- Ed. net artikel, under förutsättning av akademin för hälsovetenskap vid Fort Sam Houston , Texas , " ett vasst instrument minskar risken för traumatiserande patientens mjukdelar eller operatör trötthet , och därför en kraftigt ökad effektivitet. " Tyvärr motoriserade slipning system som den populära " EdgeMaker " modell kan kosta hundratals dollar. Du kan dock få samma resultat genom att använda en manuell slipning sten och efter några grundläggande steg .

Du behöver :
Honing olja
. Karborundum sten .
Gasväv.
Dorn monterade ruby eller carborundum sten .
Vatten.
Ultrasonic maskin .
. Autoklav

Skärpning platta kanter


1
Ansök bryning olja till ytan på en platt karborundum Slipsten-. karborundum stenar kallas också " Arkansas stenar . " Olja är viktigt att förhindra metallfragment fastnar stenen samt minska värme att friktionen orsakar .
2 .
Placera platt instrument på stenen , så matt yta är perfekt i linje med stenens yta . Om du lutar instrument , så det är ledade för att den ena eller den andra , kommer du inte få en ren , väl slipad egg .
3 .
Skjut platt verktyg fram emot att slipa det . När du når slutet av stenen , lyft instrumentet .
4 .
Inspektera bladet , och testa den genom att klippa några extra gasväv . Om det fortfarande inte tillräckligt skarp , placera den på ytan igen och skjut den framåt igen tills kanten är tillräckligt vass .

Slipning böjda kanter


1 .
Ansök honing olja till en cylindrisk rubin eller karborundum sten . En sten som är monterad på en dorn kommer att ge bästa stabilitet och enklaste skärpning , men du kan även använda en lös sten om du är försiktig för att hålla den stadigt
2
. Tryck den böjda kanten av dentala verktyg mot den monterade stenen , så att så mycket av instrumentets bladet att ta kontakt med stenen som möjligt .
3 .
Dra instrumentet borta från stenen Efter kurvan på bladet och få kontakt med stenen så länge som möjligt .
4 .
Testa bladet viss reservkapacitet gasväv . Upprepa tills bladet är tillräckligt vass .

Städning Up


1 .
Skölj av slipstenar under rinnande vatten. Detta är viktigt att ta bort överflödig olja och partiklar metall . Om oljan är kvar att avdunsta på egen hand , kommer metallbitar instängda i oljan fastnar på stenen .
2 .
Placera stenarna någonstans där de kan lufttorka . Torka inte bort stenarna med en handduk , annars riskerar handduk fibrer att fastna i stenens skrovliga ytan .
3 .
Ta bort överflödig metall partiklar på de instrument genom att placera dem i din tandläkarens s ultraljud instrument-städmaskin ( se Resurser . ) . Håll verktygen i ultraljud maskinen i minst 30 minuter . En ultraljudsrengöring maskinen är i huvudsak en balja vatten eller specialiserade rengöringslösning som vibrerar med ultraljud hastigheter , knackar skräp från alla de instrument som placeras i vätskan. Även om denna metod är att föredra , kan du även skölja verktygen under rinnande vatten Om ditt kontor inte har ett ultraljud instrument renare .
4 .
Autoklavera de instrument som omsteriliseras dem precis som vanligt efter att ha använt de verktyg på en patient .


Previous:nothing Next:naturliga botemedel för tandvärk

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för en absessed tand
 • Hur uppstår en tandvärk ?
 • Hur hängslen lossna ?
 • hur korrekt rengöra tungan
 • hur man lindra smärtan av känsliga tänder
 • hur man bleka gulaktiga tänder snabbare
 • Vad kan du använda för att bleka proteser ?
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
 • mjuk mat för barn med hängslen
 • sätt att stoppa dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com