Hur täcker en tandläkare utsätts emalj eller vikande tandkött ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-17

tandköttet och orsaka av lågkonjunkturen

vävnad inne din mun är tandkött . Den fastare, mer skyddande vävnad som omger nacken av dina tänder och täcka rötterna är vad de flesta tänker på när man tänker på tandköttet . Denna vävnad kallas keratiniserad tandköttet . Det är vad som kan dra sig tillbaka från tänderna och utsätter rötter . Men den mjukare , mer följsamma ( elastisk ) vävnad foder dina kinder och täcker golvet i din mun är också tandkött , kallas slemhinna . Det finns många tänkbara orsaker till tandköttet drar sig tillbaka , och det kan vara ett tecken på tandköttsinflammation . Vissa tandläkare tror att borsta tänderna för aggressivt stöd för att undergräva tandköttet , vilket exponerar rötter . Otillbörlig och alltför stora krafter på tänderna tros också leda till tuggummi recession . Dessa krafter kan orsaka små sprickor på tanden vid tandköttskanten . Sådana krafter kan orsakas genom att bita för hårt , Tandgnissel (vilket är ett problem för vissa på natten ) eller från att bara ha dåligt anpassade tänder som sätter en ojämn belastning på dem .

Gum Grafts

En tuggummi transplantat används för att ersätta saknade keratiniserad vävnad , gripande tandköttet drar sig tillbaka , och därmed hejda den oundvikliga benförlust . ( Om tandköttet drar sig tillbaka , så är benet . ) Det finns två grundläggande typer av gummi ympkvist: mjukvävnad ympning och bindväv ympning . I mjukvävnad ympning och vävnad tas från gommen och används för att förstärka tunna områden av keratiniserad gingiva . Om däremot utsatt rötterna måste täckas , är en bindväv transplantat används . I den är små snitt görs i gommen att nå vävnad under ytan . Denna vävnad kan användas för att täcka exponerade rötter och förstärka keratiniserad vävnaden där den är tunn eller svag .

Gingival ympa arbetsordningen

För det första är anestesi , vilket kan lokala eller gas , kommer att administreras . I vissa fall kan muskel (som har dragit på tandköttet ) på kirurgisk opererande och drog tillbaka från tandköttet marginal . I andra fall kommer förfarandet att vara att transplantera tandköttet högre på tandköttet runt halsen på en tand eller längs ett par tänder . I detta fall kommer en mall ( eller mönster ) göras i form av bristfällig området . Den här mallen kommer att användas för att ta bort en väl passande del av tandköttet från givaren området. Denna ersättning tandköttet tas vanligen från taket på patientens mun , oftast i bakre tänderna . Det kan dock också komma från en donator . Att ersätta vävnad är placerad för transplantation antingen nära tandköttet marginalen eller runt basen av tanden /tänderna . Detta frisk vävnad är anbringas med suturer . Om den är placerad längs tandköttet marginal, tandkött kvar på samma nivå som tidigare, men med bifogade tandköttet på marginalen . Om de är placerade runt en tand /tänder , ett skyddande förband sätts på plats över den nya vävnaden för att underlätta snabbare läkning . Taket i munnen lämnas att läka naturligt , vilket normalt sett gör relativt lätt .

Ytterligare Gum Kirurgiska Rättelser

Orsaken till tandköttet drar sig tillbaka kan ibland bero på en hög frenum bilaga. Den frenum är en muskel fästet mellan framtänderna ( övre eller nedre) och basen i tandköttet . Problem uppstår först när fremun alltför utpräglad och drar i tandköttet . För att korrigera detta kommer en tandläkare utföra en frenectomy att släppa ut trycket . I grunden är muskeln kvarstad cut . Då kan ett nytt band av hårt gummi läggas ( ympade ) till den befintliga tandköttet .

Previous:nothing Next:vård för barnens tänder

Relaterade artiklar


 • botemedel & behandling för stress muntorrhet / xerostomi
 • hur man rengör munnen vakt
 • hur mycket kostar gingival ympning kosta ?
 • hur man ska behandla parodontit
 • typer av ortodontisk hängslen
 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet ( gingivit ) och bibehålla optimal tandhälsa
 • hur man vitare tänder den naturliga vägen
 • Hur får man en flisas tand fast av tandläkaren
 • hur man torkar borsta tänderna
 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com