barntandvård förfaranden

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-08

det förklaras hur

Pediatric tandläkare får särskild utbildning i att lätta ett barns rädsla för tandvård besök . De arbetar hårt på att garantera barnets komfort vid tandingrepp genom att tillhandahålla en barnvänliga miljö . En tandläkare börjar oftast med att förklara hur dentala instrument kommer att användas. Tandläkaren berättar då barnet vilka förfaranden kommer att utföras och hur de kommer att utföras . Tandläkaren svarar på frågor barnet kan ha . Kroppsspråk används för att försäkra ett barn . Att erbjuda stora , ler varmt och prata med barnet i en långsam , mjuk röst kan ha en lugnande effekt . En bra tandläkare kan hantera rädd , samarbetsvillig barn i en patient och vänligt sätt .

Lugnande Techniques

Vissa tandläkare be föräldrarna att stanna kvar i väntrummet under barnets tandvård förfarande . De tror att de kan styra ett barns beteende bättre om föräldern inte är närvarande. Det finns flera tekniker som pediatrisk tandläkare använder för att lugna en orolig barn . Erbjuda positiv förstärkning när barnet samarbetar genom att hålla munnen öppen stort och följande riktningar är ett sätt att blidka ett barn . Distraktion är en annan metod som används av tandläkare och deras assistenter för att lugna ett barn under en tand förfarande . Det ger också barnet möjlighet att lära känna tandläkaren . Tandläkaren kan tala om skolan vänner, en favorit leksak, husdjur eller sport som barnet deltar . Röststyrning är en annan teknik för att få en svår barns uppmärksamhet . Tandläkaren talar till barnet i en vänlig men fast röst .

sedering

Även mycket små barn kan vara rädd när de går till tandläkaren, de flesta barn samarbeta för tandingrepp . Men i vissa fall kan en pediatrisk tandläkare väljer att använda sedering för att minimera smärta och obehag i samband med en tand förfarande . Enligt American Association för anestesi ( Aana ) , är sedering ett säkert alternativ för patienter som genomgår mindre ingrepp . Denna typ av sedering anses också säkert för barn när förvaltas av en pediatrisk tandläkare som följer sedering riktlinjerna från American Academy of Pediatric Dentistry . Tekniken tillåter ett barn att hålla hans eller hennes ögon öppna och tala under tandvård . I de flesta fall är de läkemedel som ges oralt . Lugnande medel används för att koppla av barnet , som orsakar dåsighet . Försäkringsbolag ofta godkänner inte betalning för tandingrepp utförs under narkos . Därför är det enda sättet en tandläkare kan behandla en samarbetsvillig eller orolig barn att använda sedering . Utvärdering före administrering av sederande läkemedel inkluderar noggrant se över barnets sjukdomshistoria och nuvarande medicinering och allergier . Ett barns hjärtfrekvens , blodtryck och andning övervakas noga medan under sedering . Biverkningar kan inkludera illamående, kräkningar och huvudvärk .

Previous:nothing Next:tandkrona förfaranden

Relaterade artiklar


 • om Medicaid tandvård täckning
 • hur man hittar gratis eller till låg kostnad tandläkare
 • Hur polydent arbete?
 • hur man kan eliminera en belagd vit tunga
 • vad är orsakerna till diastema ?
 • vad orsakerna ligger knölar på tungan ?
 • om tuggummi ympkvistar
 • hur man får ljusa tänder
 • hur man kan förebygga och läka sjukdomar i tandköttet med Neem
 • hur man väljer munvatten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com