hjälp med protes smärta

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-03
Även proteser är en välsignelse för människor som har förlorat sina tänder under en tid , kanske de passar inte så tätt som de gjorde . Med tandköttet förändras över åren , kan det vara obehagligt att hålla dina proteser i. Du måste ta itu med smärta från sådana illasittande proteser och ibland även från helt nya

Du behöver : .
Dricka glas .
Vinäger.
Bakpulver.
Tandborste .

Chewy Foods

har mjuka sega livsmedel i motsats till krispigt , SKORPARTAD slag . Ta det hårda arbetsbelastningen bort från dina proteser så mycket du kan . Håll dig borta från härdade bröd eller kött , nöja sig istället för mjuka fisk , finmalen kyckling med mjuk pasta och ris eller soppor , stuvningar och puddingar

Massage

Massera ditt tandkött att bli av med smärtan . Du kan hålla dina värkande tandkött med pekfingret och tummen eller använda en tandborste med mjuk borst i cirkelrörelser och gnida bort din smärta . Denna massage kommer att leda till starkare tandköttet som kommer att göra kraftiga protes baser .

Denture borttagning

Bär inte dina proteser om de är otroligt smärtsamt . Ta bort dem från munnen tills du träffar din denturist om råd . Detta kommer att ge ditt tandkött vila och låta vävnaden andas fritt . Ställa in eller skjuta arbete eller möten om du inte kan delta i dem utan din tandprotes. Men se till att sätta dem på en timme eller så innan du besöker läkare, har dem kommer att ge honom en bättre uppfattning om orsaken till irriterande .

Skölja och Mediciner

Om smärtan är outhärdlig , du kan Prova att använda en over- the- counter dentala smärtstillande tills den tid du träffa din denturist . Skölja munnen med saltvatten också bidrar till att ge lindring från smärta . Salt fungerar som en antiseptisk och hjälper till att bekämpa infektioner vid tandköttet sårade .

Montering Justering

Om dina tänder har precis tagits bort och din nya proteser bara monteras , sedan ditt tandkött kan vara för smärtsamt att anta den nya Dessutom . Denturists kommer att ge råd att använda en liner som tillämpas på protesen undersida för att fungera som buffert tills tandköttet är bättre rustade att hantera protesen in.

Drug Management

uttorkade munnen och tandköttet leda till obehag med proteser . Om någon medicin , t. ex. sådana som används för att kontrollera blodtrycket eller bekämpa depression , torkar upp insidan av din mun, prata med din denturist om alternativ för att kontrollera situationen .

naturläkemedel

Bomull släcka glöden i gel av aloe vera och olja av eukalyptus kan ge stor lättnad från protesen smärta när den gnids direkt på tandköttet. Du har också möjlighet att göra en blandning genom att lägga till en halv matsked torkad ört goldenseal och en halv tesked bakpulver till en halv kopp ljummet vatten . Då , cool och stam blandningen innan du sköljer munnen med det . Sådana rättsmedel hjälp i lugnande och helande av tandkött , vilket leder till befrielse från protes smärta . En annan stor skölja innebär en blandning av anis , pepparmynta blad , myrra tinktur och kokande vatten . En blandning av kryddnejlika pulver och olivolja eller färskt fikon placeras direkt på din ömma tandkött kan ge tillfällig lindring också .

Previous:nothing Next:dålig andedräkt förebyggande

Relaterade artiklar


 • hur man får vitare tänder på en dag med knäppa på leende obeständiga tandvård faner
 • hur att bleka tänderna hemma för mindre
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • Hur berätta om tandblekning kommer att fungera för dig
 • hur du bota din dålig andedräkt
 • at- home behandlingar för sjukdomar i tandköttet och plack
 • hur man rengör munnen med tandställning
 • Hur fungerar en dental plan fungera?
 • bruxism botemedel
 • låg kostnad tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com