hur till återvinna efter visdomständerna operation

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-22
Visdomständer extraktioner kan vara mycket svårt att återhämta sig från . Jag minns att det var personligen , den värsta smärtan jag någonsin upplevt . Men det är nästan som krävs när ditt visdomständer har kommit in Orsaken är att de flesta vanliga människors munnar inte har tillräckligt med plats för visdomständer . Således anledningen till att du har dem bort . Det kan vara en smärtsam process , men helt värt det i slutändan . Inga mer irriterande smärta och tråkig värkande medan man äter
1 .
Först och främst bör du diskutera hela förfarandet med din tandläkare . Se till att du vet exakt vad som ska hända och de försiktighetsåtgärder som bör vidtas innan tänder utvinning förbereda dig. Detta innebär att få den föreskrivna smärtlindring , förpackningar is och andra saker du behöver efter att du har haft operation .
2 .
Fyll på lagret med mjuk mat och snacks en dag eller två innan . Kontrollera att du har gott om lätt att äta mat till hands . Lita på mig , kommer du inte känna som att laga eller gå till affären efteråt . Glass , soppor och bröd är de bästa valen av livsmedel för efter din visdomstand operation .
3 .
Direkt efter förfarandet , kommer din tandläkare att ge dig ett informationspaket att följa . Var noga med att gå igenom det noggrant och följ anvisningarna. Du bör ha någon med dig genom kirurgi för att köra dig hem . ( Vanligtvis din pumpas full av mediciner . ) Be någon ta dig hem och få allt du behöver .
4 .
Låt kompress i minst 30 minuter efter du kommer hem . Inte stör koagulationsprocessen. De gasväv är där för att stoppa blödningen. När 30 minuter eller en timme har gått , kan du ta ut gasväv men inte spotta ut blod eller spotta som kan finnas i munnen . Detta kan irritera koagulationsprocessen också . Håll området rent . Om du fortfarande blöder , placera en annan ren kompress i munnen och bita ner .
5 .
Du bör ansöka is förpackningar munnen . Detta kommer att döva smärtan av dina visdomständer operation och hjälpa till att stoppa blödningen . Efter 48 timmar måste du fortfarande tillämpa isen till dov smärta men isen får inte hindra svullnad . Bli inte rädd om du tittar i spegeln och har en svullen ansikte-. Detta är normalt
6
De flesta läkare kommer att råda dig att börja skölja ur munnen med ett salt vatten skölj cirka 36 timmar efter din operation . 1 /2 tsk salt till en varm glas vatten . Du bör göra det två gånger om dagen-inte mer . Sköljning mer än du är föreslagna kan irritera såret . Kommer dock saltet hjälper till att läka och hålla munnen ren .
7 .
Du ska aldrig dricka ur ett sugrör , suga på godis , eller röker cigaretter när du är helande från din muntliga kirurgi . Detta kan orsaka en torr socket , som är mycket smärtsamt och kan infektera sår .
8 .
Du bör ta det lugnt, och ta dina mediciner enligt ordination. Var noga med att hålla munnen ren och området är mycket rent . Efter att ha ätit måste du skölja alltid munnen med saltvatten . Din mun kommer att vara öm i ungefär en vecka eller två veckor som mest. Om du fortfarande uppleva smärta , kanske du har torr uttag. Du bör tala med din läkare omedelbart .

tips och varningar


 • När du sover , använda några extra kuddar . Detta kommer att hjälpa svullnad .
 • aldrig plocka eller peta på de skadade området .
 • Kontakta läkare ASAP om du har svår smärta .
 • Om du är med preventivmedel , kanske du vill sluta förrän efter operationen. Preventivmedel torkar naturligt ut fukt i kroppen som kan ge torr uttag . Kontrollera med din läkare innan du hand om alla mediciner du tar .


 • Previous:nothing Next:hur man handskas med din visdom tänder kommer in

  Relaterade artiklar


 • orsakerna till dålig andedräkt
 • hur man rengör munnen vakt
 • hur man hittar rabatt tandläkare och hängslen rabatt
 • hur man tar hand om dålig andedräkt naturligt
 • Hur man väljer en tandläkare thats rätt för dig
 • hur man hittar billiga tandproteser
 • hur du gör dina tänder lysa , vit som en pärla
 • typer av hängslen
 • hur du tar bort vita fläckar på tänderna
 • tandvård kall laserbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com