icke- invasiv tandköttsproblem behandling

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-14
Tandköttsproblem , eller parodontit , oftast börjar med en bakteriell infektion i tandköttet som kallas gingivit . Om den lämnas obehandlad kan gingivit förvandlas till tandköttsproblem och orsaka allvarliga infektioner , ibland tandlossning . Enligt WebMD är tandköttssjukdomar den vanligaste orsaken till vuxna tandlossning . Icke-invasiva behandlingsmetoder är att föredra framför operation, och din tandläkare kommer troligen prova flera icke-kirurgiska alternativ för att behandla din tandköttsproblem innan tyder operation

professionell rengöring och vård i hemmet

Alla bör få en professionell tandvård städning två gånger per år . Om din tandläkare meddelanden tecken på tandköttssjukdomar kan han rekommendera oftare professionell rengöring . Använda en elektrisk tandborste kan bidra till att undanröja mer plack än en manuell borste och daglig användning av tandtråd kommer också att hjälpa sjukdom slåss tuggummi . Borsta minst två gånger om dagen men försöker att borsta tänderna efter varje måltid . En mun skölj , t. ex. ACT -eller Listerine , kan bidra till att minska plack byggs upp också.

Antibiotika

Det finns en debatt bland tandläkare om huruvida antibiotika är en effektiv behandling för sjukdomar i tandköttet . Många tandläkare göra förskriva antibiotika för att bekämpa de bakterier som orsakar tandköttsproblem . Antibiotika är tillgängliga i orala och topikala former . Aktuell antibiotika inkluderar munnen sköljningar och läkemedel trådar in i mellan tänder och tandkött. Oral antibiotika är vanligtvis endast förskrivas efter utvärtes behandlingar har misslyckats .

Skalning och Root Hyvling

Vanligtvis är scaling och root hyvling uppträdde tillsammans , och de flesta patienter som genomgår dessa behandlingar inte kräver ytterligare ingrepp . Din tandläkare kan använda sig av olika dentala skrapning instrument eller en ultraljudsapparat för att ta bort tandsten och bakterier från tänder och tandkött under skalning processen . Din tandläkare kommer då att släta ut alla ojämnheter på tänderna för att förhindra ytterligare tandsten . Root hyvling också bort överflödig bakterier och ger ditt tandkött en ren , jämn yta för att återansluta till tänderna .

fack Leverans av enhet

En enhet bricka leverans , som kallas Perio Protect , är ett läkemedel bricka liknar en fluorid magasin som En del tandläkare använder för att behandla sjukdomar i tandköttet . Facket är skräddarsydd från formar av tänderna . Din tandläkare kommer att fylla magasinet med olika bakterier och plack -fighting läkemedel , beroende på vilka mediciner han anser mest lämplig för ditt fall . Enligt American Academy of parodontologi ( AAP ) , Food and Drug Administration ( FDA ) godkände försäljning av facket , men inte angav att de Perio Protect facket var en säker eller effektiv behandling för sjukdomar i tandköttet . I AAP anges att många studier har antytt att utvärtes läkemedel inte kan tränga tillräckligt djupt för att nå källan till sjukdomar i tandköttet .

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för rengöring proteser

Relaterade artiklar


 • hur man gör hängslen gå fortare
 • typer av hängslen för vuxna
 • vad man ska göra för tandvärk
 • hur du gör dina tänder ser vitare utan dyra produkter
 • Hur är tandkronor gjort ?
 • Så för att lindra tandvärk med tryckpunkter
 • hur man kan uppnå friska , oändlig skönhet
 • hur man tar hand om känsliga tänder försiktigt
 • hur du tar bort popcorn från tänderna
 • hur man kan bli av dålig andedräkt permanent
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com