icke kirurgisk behandling av tandlossning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-07
Tandlossning , eller tuggummi sjukdom är den vanligaste orsaken till vuxen tandlossning och ofta behandlas med invasiv , smärtsam operation . Men tandläkare behandlingsriktlinjer säga att parodontala hälsa bör uppnås med den minst invasiva och mest kostnadseffektiva rutiner som möjligt. Det finns icke-kirurgiska alternativ för behandling av sjukdomar i tandköttet som kan fungera för många människor

Skalning och Root Hyvling

Det mest kända alternativ till kirurgi är skalning och rot hyvling . Förfarandet innebär att rengöring av rotytor för att avlägsna plack och tandsten från tandköttet fickor , sedan jämnade ut roten för att avlägsna bakterier . Eftersom tandläkaren har att arbeta med tand rötter , under tandköttet , fjällning och rot hyvling kan vara en utdragen och smärtsam procedur. Men efter behandling behöver många patienter inte kirurgi , vilket är mycket dyrare och smärtsamt att återhämta sig från .

De nyaste framsteg inom scaling och root hyvling är användningen av laser för att rengöra under tandköttet . Detta gör förfarandet mer exakt , vilket minskar tiden det tar att slutföra förfarandet och den smärta en del patienter känner sig efteråt .

Perioprotect

De nyaste alternativet till parodontal kirurgi är en enhet som kallas Perioprotect . Det är ett magasin du stoppar i munnen som levererar medicin vid tandköttet fickor . Detta innebär tandköttsproblem nu kan behandlas hemma , för bara några minuter varje dag .

medicin i facket dödar bakterier i tandköttet , och för vissa patienter , när bakterierna dödas , tandköttet börjar läka . När tandköttet blir bättre , tandläkare ändra dosen eller styrkan av läkemedlet i magasinen . De flesta patienter behöver använda facken även efter att de helt läkt för att förhindra en upprepning av sjukdomen . Om Perioprotect helar ditt tandköttsproblem , behöver du inte kirurgi .

Previous:nothing Next:Hur lång är återvinning från visdomständer extraktion ?

Relaterade artiklar


 • hur man gör te munvatten tree olja
 • hur man vitare tänder
 • tandvård handverktyg
 • hur man vattna munnen efter visdomständerna avlägsnande
 • hur man kan förebygga fläckar på dina proteser
 • de bästa sätten att hålla tänderna vita och rena
 • hur man kan bli av vitlök andedräkt enkelt och naturligt
 • orsakerna till en tandvärk
 • hur du tar bort beläggning på tänderna med Everclear och bakpulver
 • hur till komma fri NHS tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com