komplikationer efter visdom tänder avlägsnande

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-14
Visdomständer orsakar ofta smärta och problem med tugg som kräver deras avgång. Medan de flesta visdomständer extraktioner är ganska rutinmässiga och producera lite om någon efter extraktion komplikationer , det finns komplikationer som kan uppstå. Nedan följer en kort översikt av de vanligaste komplikationer som kan uppstå efter visdomständerna bort

Infektion

Efter . visdomständer tas bort , den underliggande tandköttskanten , inklusive hål efter den utdragna tänder kan bli infekterade och svullna . Detta är en ganska vanlig företeelse som normalt rensar upp på egen hand eller med en kort kur med antibiotika .

Dry Sockets

Dry uttag är ett vanligt problem efter visdomständer avlägsnats , särskilt avlägsnande av påverkas visdom tänder som är fast förankrade i käkbenet . En torr socket uppstår när hålet i tandköttet kvar av en tandutdragning misslyckas med att utveckla ett tillräckligt mjuk vävnad som täcker , vilket exponerar de underliggande nerver och ben , vilket i sin tur orsakar betydande smärta .

Blödning

medan blödningar uppstår efter varje utdragning av tänder , tänder visdom , på grund av deras djupa rötter och stora engagemang i käkbenet , ofta orsaka måttlig blödning när utvinns, framför allt i tandköttet som redan irriterad och /eller svullen från sjukdomar i tandköttet och /eller irritation från visdomständer själva .

Gum -och klövsjuka Domningar

På grund av den komplexa mängd nervbanor i munhålan , inklusive i och runt tandköttskanten är det vanligt att domningar uppstår följande visdom tänder utvinning på grund av irritation och /eller skador att nervtrådar i området . De flesta fall av mun domningar klingar som irriterad och /eller skadade nerver att läka .

Jawbone Fracture

påverkas starkt och /eller dåligt visdomständer kan orsaka frakturer på käkbenet om de är förankrade med tillräcklig kraft och kräver omfattande kraft Ta bort. Även sällsynta , små frakturer på käkbenet är en komplikation av visdomständer tas bort .

Previous:nothing Next:icke- invasiv tandköttsproblem behandling

Relaterade artiklar


 • hur man tar emot billig tandvård vid en ackrediterad tandläkarhögskolan
 • visdomständer torr socket symtom
 • Hur fungerar Invisalign arbete?
 • Så här avslutar tandlossning
 • tandblekning gel information
 • hur man bleka gulaktiga tänder snabbare
 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet ( gingivit ) och bibehålla optimal tandhälsa
 • de bästa sätten att rengöra tänderna
 • hur man behandlar en svullen läpp enkelt
 • tandläkare tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com