naturliga botemedel för tandvärk

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-25
Tandvärk smärta kan vara så intensiv att den helt stör en människas liv . När du besöker en tandläkare är inte en möjlighet , det finns naturliga alternativ som kommer att ge lindring från smärta och elände orsakas av att ha en hålighet

Orsak till tandvärk

Ett hålrum utvecklar och därefter en tandvärk upplevs när karies fortskrider i massa av tanden som innehåller nervänden . De flesta hålrum orsakas av dålig munhygien och dålig kost . Dessutom kan vissa människor har naturligtvis ovanligt sura saliv eller högre halter av bakterier i munnen . För att karies ska ske måste tre faktorer vara närvarande : förekomst av bakterier , tillgången på socker och sårbarheten av tandemaljen

växtbaserade botemedel

Tillämpad med en bomullspinne direkt till källan . smärtan , oljor av kryddnejlika och oregano är både till hjälp för att ge omedelbar lättnad . Om kryddnejlikeolja smakar för stark , kan den spädas med olivolja för att göra det mer tilltalande .
skölja munnen med kyld salvia te hela dagen kommer att minska inflammationen .
för natten lättnad , placera ett par droppar goldenseal extrakt på en bomullstuss . Tryck den mot tandköttet i de drabbade tanden och lämna den på plats tills morgonen . Efter detta förfarande för tre nätter i följd kommer att förstöra bakterier och lindra inflammation .

smärtstillande livsmedel och kryddor

tugga på en rå lök i ca 3 minuter att döda bakterier i munnen och hjälpa till att lindra tandvärk . Placera en vitlöksklyfta på värkande tanden kommer också att bidra lättnad .
Kombinera en nypa peppar med u00BC tesked salt och blanda tillsammans med en liten mängd vatten . Applicera detta till värkande tanden . Tillämpa en blandning av senap olja och gurkmeja pulver kommer också att arbeta .
inte kan stå smak? Prova med att placera några droppar vaniljextrakt om det smärtsamma tanden istället . Dricka pepparmintste hjälper lätta inflammerade vävnader.
skölja munnen med varmt saltvatten och tillämpa en kylpåse mot kinden kommer också att hjälpa till att lindra smärtan tills ett besök till tandläkaren är möjligt .

Övriga rekommendationer

Rök inte och undvik alla raffinerat socker . Undvik också läsk eftersom de innehåller fosfater som urholkar tandemaljen . Äta gott om rå frukt och grönsaker kommer att hålla saliven från att bli för sur och orsakar mer smärta .

förebygga tandröta

Det enda sättet att få bort hålrummet som orsakar plack är att borsta tänderna efter maten och tandtråd mellan tänderna dagligen . Borstning två till tre gånger dagligen med en mjuk borste tandborste är tillräcklig. Var noga med att ersätta tandborsten en gång i månaden . Med hjälp av en plakett som minskar mun skölj utöver tandborstning och tandtråd är också bra .

Previous:nothing Next:hur du sparar en utslagen tand

Relaterade artiklar


 • hur naturligt fräscha upp din andedräkt
 • göra tandborste saniterare arbete ?
 • hur är dentala verktyg steriliseras ?
 • hur man introducerar tandtråd till barn
 • hur man läka en ihållande infektion rotfyllning
 • muntorrhet huskurer
 • hur man ska äta för bättre tandhälsa
 • livsmedel du kan äta efter visdom - tänder borttagning
 • om tandutdragning
 • hur man besluta om att borsta tungan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com