rotfyllning infektion bota

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-31
Om du känner skarp smärta i en av dina tänder och tandläkare diagnoser en infektion i roten i tanden , inte förvänta honom att ordinera en runda av antibiotika . stället förvänta honom att diskutera antingen utvinna tanden eller kan utföra en rotfyllning för att klara upp infektionen

Du behöver :
En tub med blå /Blu-ish grön tandkräm

Antibiotika hjälper inte

Att ta en kurs av antibiotika kommer inte att klara upp en bakteriell infektion djupt inne i tanden , eftersom källan till smitta är vid massa-och nerver inuti tanden . Du kan få befrielse från vissa av symtomen på din tand infektion , antibiotika till stor hjälp även när du har genomgått din operation rotfyllning . Anledningen antibiotika kommer inte alls vara bra för att klara upp en infektion inne i tanden beror på att det inte finns någon blodtillförsel som skulle hjälpa med att få medicin till platsen för infektionen .

Kirurgi

När en tidigare rotfyllning har misslyckats-infektionen har återvänt-eller när du har en första infektion rotfyllning , kommer din tandläkare fatta beslut med dig angående att bevara tanden eller att utvinna den . Om du väljer att spara tanden , han kommer att sätta in en kirurgisk operationsmikroskop så han kan se klart i din tand . Han kommer att hitta roten slut och infektionen som har etablerat sig inuti din tand . Han kommer att operera bort en liten mängd-ungefär tre millimeter-genom att raka bort det . Infektionen kommer att skrapas bort , kallas apicoectomy . Roten slut är då beredd och en fyllning sätts i att täta kanalen . Ett annat syfte med denna rotfyllning är att förhindra ett läckage av eventuella föroreningar.

Indikatorer för en rotfyllning

Om du ska genomgå en annan tandvård förfarande och du har en tand som inte kommer att svara på bedövande injektion eller om ytan på tanden gör ont när den vidrörs , kan det tyda på en infektion av pulpa . Denna infektion är irreversibel utom genom kirurgi .
Efter en reparativ förfarande är gjort, kan du fortsätta att känna en känslighet för temperatur förändring som inte förbättras eller försvinner på tre veckor eller mindre. Denna känslighet kan bli värre . Du kan också vara oförmögna att anpassa sig till kronan placeras på din tand . Du kan också känna en allmän , diffus ömhet på tänderna som omger tanden som var återställd .

Previous:nothing Next:Vad kan en tandläkare göra för att fixa luckor i tänderna?

Relaterade artiklar


 • toothpicking & tandlossning
 • Hur du använder protesen självhäftande
 • hur man använder opalescens
 • hur har fina vita tänder
 • mun vakter och hängslen
 • hur man gör xylitol munvatten
 • Hur gör tandläkare proteser ?
 • vad som orsakar ont i tandköttet symptom ?
 • hur man sköter om en tand när en fyllning faller ut
 • hur man råd med en professionell tandblekningsbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com