tandkronor faq

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-08
En tandkrona , som ibland kallas CAP , används för att täcka en tand som har lidit skada . En tillfällig krona installeras av en tandläkare medan den nya är som tillverkas . Det finns flera olika material som används för att göra kronor , med varierande kostnader . Komplikationer kan uppstå om kronan inte är korrekt installerat

När Behöver jag en krona?

En krona bör övervägas i situationer där skada på en tand har skett såsom sprickbildning eller omfattande förfall som annars inte skulle kunna repareras utan svårighet . Kronan kommer att återställa funktion och utseende av tanden . Den kan också användas för att ersätta en befintlig krona som kan ha blivit skadad .

Hur är Kronor Made ?

tandläkare kommer att först göra en form av den befintliga tanden , som kommer att skickas till ett tandtekniskt laboratorium där kronan kommer att göras . Under tiden kommer du att få en tillfällig krona . När den nya kronan har slutförts , kommer det att vara installerat över befintliga tand och hålls på plats med ett självhäftande material .

Vad är Kronor Made Of

Det finns vanligtvis tre material som används för att göra kronor ? guld , keramik ( porslin ) och porslin som är smält till metall . Den mest hållbara material, men på grund av sin prålighet , är det vanligen används endast i bak i munnen . Eftersom helkeramiska kronor inte innehåller metall , kan de passar lättare i mindre ytor . Porslin smält till metall anses vara den mest estetiskt tilltalande alternativ .

Hur mycket vill Kronor Kostnad ?

Kostnaden för en krona kan variera beroende på tandläkare , regionen och den typ av kronan . Den dyraste kronor är gjorda av porslin . I genomsnitt kan en krona , från $ 500 till $ 900. Tandvårdsförsäkringen kan täcka hela eller delar av kostnaden .

Vad är möjliga komplikationer ?

I allmänhet , alla problem med kronor är oftast små. En porslinskrona kan chip , men detta kan oftast repareras utan att ta bort det . En krona kan lossna eller ens faller av på grund av brist på bindning material , men det kan repareras temporärt tills ett möte med en tandläkare erhålls . I sällsynta fall kan en allergisk reaktion inträffa .

Previous:nothing Next:barntandvård förfaranden

Relaterade artiklar


 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • Vilka är de behandlingar för torr mun?
 • hur du hittar den bästa elektroniska tandborste
 • stoppa tandköttsproblem
 • låg profil nattvakter
 • hur du gör din egen tandkräm
 • hur man tar emot billig tandvård vid en ackrediterad tandläkarhögskolan
 • hur man ska hålla tandborstar ren
 • BriteSmile förfaranden
 • orsakerna till dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com