typer av dentala deltoner

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-11
En tandläkare partiell eller bro är en protes som du placerar i munnen för att ersätta den funktion och utseende på några få saknade tänder när några naturliga tänder kvar . Det är oftast gjord av metall och plast . Det är möjligt att få avtagbara partiella proteser eller fasta partiella proteser

Fakta

De två vanligaste typerna av tandvård deltonerna är fasta och flyttbara . Hälsan hos den kvarvarande tänder har mycket att göra med att fastställa vilken typ är ett bättre val för dig . En fast tandläkare partiell fäster konstgjorda tänder i käken med en tandkrona . Det kan också fästas under tandköttet med tandimplantat . Avtagbar tandvård deltonerna består av metall- ram med plast tänder och tandkött områden . Metallspännen håller proteser på plats , men de kan lätt tas bort för rengöring .

Fördelar

Om du har förlorat några tänder , partiella proteser göra det lättare för dig att tala och tugga . De hjälper till att upprätthålla formen på ditt ansikte och bidrar till att förhindra kvarvarande tänder från att flytta . Dental deltonerna förhindra problem som orsakas av förändringar i tänder avstånd , såsom TMJ , huvudvärk och earaches .

Tillfälliga deltonerna

Tillfälliga dentala deltonerna kan göras innan den naturliga tänder extraheras . En Flipper protes är gjord av akryl och ersätter en eller flera tänder tills en annan form av behandling kan göras . När du har tänder extraherade , behöver din mun att läka i minst fyra veckor innan du kan få en permanent protes . Den tillfälliga partiella tillåter dig att äta och tala utan problem medan en permanent protes görs .

Överväganden

Fast tandläkare deltonerna är cementerade på plats . De ser mer ut som naturliga tänder men kostar en hel del mer än avtagbar tandvård deltonerna. Fast deltonerna måste stödjas av friska tänder i närheten . De kan vara tillverkade av porslin eller av porslin över en guld ram . Fasta deltonerna är svårare att rengöra än avtagbara partiella . Löstagbar deltonerna kan tas bort och ersättas enligt önskemål. Det finns flera olika stilar av flyttbara deltonerna , som skiljer sig i det material som används för att stödja löständer .

Slutsats

löständer är utformade för att matcha utseendet på resten av tänder, inklusive form, storlek och färg . Om partiella proteser är konstruerade på rätt sätt , kommer de vara bekväma att bära och fungerar precis som resten av dina tänder .

Previous:nothing Next:hur lätt känsliga tänder smärta

Relaterade artiklar


 • visdomständer torr socket symtom
 • korrekt teknik för tandborstning
 • historia : anestesiologi
 • hur learnthe samband mellan tandhälsa och allmänna hälsa
 • sjukdomar i tandköttet
 • vad som orsakar en tandvärk ?
 • typer av partiella proteser
 • olika typer av hängslen för tänderna
 • natt mun vakter jämförelser
 • hem rättsmedel för dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com