vad man ska göra för en dålig tandvärk

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-09
En dålig tandvärk kan bero på många saker, till exempel en trasig tand , sitter eller en dålig infektion . När du har en dålig tandvärk , kan du inte få till tandläkaren i tid , och du behöver en lösning snabbt . Det finns några saker du kan göra för att bli av med en tandvärk innan en tandläkare . Eftersom dessa är bara tillfälliga lösningar , kontakta din tandläkare så snart som möjligt

receptbelagda läkemedel

Det finns vissa receptbelagda läkemedel som kan vidtas som kan hjälpa en dålig tandvärk må bättre . Vicodin , som är paracetamol och Hydrocodone kan maskera symtomen på smärta från en dålig tandvärk . Det bör dock aldrig tas utan tillstånd av en läkare , så var försiktig med denna lösning.

receptfria läkemedel

Det finns över disk mediciner som kan vidtas för att lindra tandvärk när den inträffar. Den vanligaste smärtstillande mot tandvärk är ibuprofen , känd som Alvedon och Motrin . Ibuprofen är ett antiinflammatoriskt läkemedel , som är bäst för tandvärk , eftersom de flesta orsakas av en inflammation i roten och tanden . Följ den rekommenderade dosen , eftersom för mycket Ibuprofen kan påverka levern om de tas i överskott.

Andra läkemedel är tillgängliga över disk , till exempel gel som hjälper lindra smärtan vid kontakt . Dessa är inte permanent smärta lösningar , men kan bidra till att ge snabb lindring för en dålig tandvärk .

kryddnejlikeolja

kryddnejlikeolja kan köpas i många drog butiker i små flaskor . Ta en liten bit bomull eller en bomullstuss och dränk den i kryddnejlikeolja . Tryck den mot det område som i smärta . Den kryddnejlikeolja hjälper döva smärtan och få snabb lindring .

varmt salt vatten

Att skölja munnen med en lösning av varmt vatten blandat med 2 till 3 tsk salt kan hjälpa en tandvärk . Saltet kommer att bidra till någon infektion som kan vara i tanden , samt minska inflammationen . Det varma vattnet kan också hjälpa döva smärtan . Denna lösning kan användas vid behov tills permanent lättnad inträffar .

Previous:nothing Next:hur ta hand om tandköttet & tänder

Relaterade artiklar


 • typer av ortodontisk hängslen
 • natt mun vakter jämförelser
 • tandimplantat genomsnittlig kostnad
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • örter som botar dålig andedräkt
 • hur man rengör tydliga hängslen
 • rätt skötsel av tandproteser
 • hur man rengör tandproteser hemma
 • rota buckla elektrisk tandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com