Definitionen av munhygien

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-02
Munvård hänvisar till att ta hand om din mun , särskilt på insidan av munnen . Öva munhygien håller tandköttet och tänderna friska , vilket är viktigt inte bara för din mun , men för den allmänna hälsan . Den välmående din mun kallas oral hälsa . Munhygien omfattar tandborstning , tandtråd , äta gott och regelbundna besök till tandläkaren. Munhygien inkluderar tandkräm , tandborstar och sköljningar . Verksamheten inom munhygien som innebär städning munnen ofta kallas munhygien .

Problem Oral Care Förhindrar

God munhygien syftar till att förhindra en hel del problem , bland annat karies , parodontit ( gummi ) sjukdom och dålig andedräkt. Borsta tänderna förebygger karies bildas och även gör sig av med plack . Tandtråd en gång varje dag även gör sig av med plack och är nödvändig , American Dental Association säger att förebygga tandköttsproblem, som om de lämnas därhän , leder till tandlossning . Det är den främsta orsaken till tandlossning hos vuxna tandköttsproblem , enligt ADA . Det spelar ingen roll om du tandtråd eller borste först-du behöver bara göra både grundligt

borsta

The American Dental Association rekommenderar att borsta tänderna två gånger om dagen med en fluortandkräm . Tandborstar bör bytas regelbundet, cirka tre till fyra gånger per år. Om tandborsten är slitna tidigare än så , byt borsten genast eftersom den inte kan göra ett bra jobb du borstar tänderna i det tillståndet. Tandborsten bör hållas på en 45-graders vinkel mot tandköttet , och dina slag skulle vara skonsam , liten , rygg -och- tillbaka rörelser . Pensla utsidan, insidan och tuggytor tänderna , liksom din tunga . ADA rekommenderar en mjuk borste .

Tandtråd

Även om din tandborsten kanske inte kan passa mellan tänderna , mat och bakterier kan . För att få på det , rekommenderar American Dental Association tandtråd en gång om dagen . Att använda tandtråd , dra av ca 18 inches av strängen , slingrande det mesta runt en långfingret , med de flesta av resten av tandtråd viras runt andra . Du bör ha en liten del av tandtråd mellan dina två mellersta fingrar . Nyp av tandtråd för att hålla det , sedan flytta den mellan tänderna med mjuka , rygg-och-tillbaka rörelser . När tandtråd kommer till tandköttet , kurva den mot en tand sida och skjut in det mellan tand och tandkött . Gör små , mjuka upp-och-ner rörelser att rengöra området . Gör samma sak för de andra tanden . Upprepa denna process för resten av dina tänder , varva ner rena tandtråd från ett långfinger och slingrande det smutsiga tandtråd runt den andra .

Plack

Plack är en fiende till munhälsa. Det är en bakterie-genomborrad film som utvecklar på tänderna och tandköttet . Plack skadestånd tänder eftersom det frigör syra när du äter . Syran angriper tandemaljen , försvaga det och slutligen orsakar tanden till förfall . Samtidigt är plack som även producerar ämnen som skadar tandköttet . Tandköttet börjar dra bort från tänder och lämnar fickor som kan fylla med fler bakterier , som sedan kan attackera benet håller tänderna och förstör den. Tänderna lossnar och kan behöva komma ut . Gingivit är en tidig form av sjukdomar i tandköttet och det är reversibel , så om du ser varningssignaler-blödning , röd tandkött-söka råd för att bekämpa den direkt . Vissa livsmedel uppmuntra plack , så en hälsosam kost är viktig för munhygien : titta ditt sockerintag . När placken inte tas bort , hårdnar det till tandsten

Övriga produkter för munhygien och åtgärder

Förutom standard tandtråd och borsta , kan andra munhygien metoder och produkter vara en bra idé .
Du kan köpa plack avslöja tabletter över disk på apotek . För att använda dem , rengöra tänderna , sedan tugga upp tavlorna som tur alla de delar som inte fick rengöras ordentligt rött . Du kan sedan gå över dessa fläckar igen med tandborsten , att bli av med plack .
Om du har problem med att använda tandtråd , har du alternativ för denna del av munhygien , inklusive hackor, pinnar , penslar och enheter som håller tandtråd för dig . Fråga din tandläkare för rekommendationer och hjälp med att använda dem ordentligt .
Antimikrobiella sköljningar och tandkrämer kan minska bakterier och påverka aktiviteten av plack . De personer som bär American Dental Association Seal ha styrkt sina påståenden .
Studier har visat att fluor sköljningar , används i samband med fluortandkräm , förebygga mer karies än tandkräm ensam . Barn under sex bör inte använda det, men på grund av risken att de ska svälja det .

Previous:nothing Next:hemlagad tand blekmedel

Relaterade artiklar


 • mest effektiva tänder blekmedel
 • problem med tandimplantat
 • vad man ska äta efter att ha tagits bort visdomständer
 • vad som orsakar natten muntorrhet ?
 • hur för att eliminera dålig andedräkt
 • vad som orsakar ont i tandköttet symptom ?
 • hur man kan bli av kronisk dålig andedräkt
 • hur man hittar en billig tandläkare
 • toothpicking & tandlossning
 • hur reline proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com