Vad är faner ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-30
Faner är mycket tunna skal av porslin som klistras på framsidan av tänderna av tandläkare . De kallas också porslin laminat eller tandvård faner . Tillämpningen av fasader är i allmänhet anses vara en kosmetisk förfarande som dess syfte är att dramatiskt ändra utseendet på tänderna . Eftersom fanér är individuellt skulpterade till varje patient , är det mycket svårt för någon som inte finns i tandläkaryrket att skilja mellan faner och original tänder

Syfte

Faner är populära bland människor som söker för att förbättra utseendet på deras leenden . Människor som har missfärgade tänder , flisas tänder , sneda tänder , dåligt formade tänder , luckor eller ojämna mellanrum mellan tänderna eller tänder som är starkt slitna väljer i många fasader . En annan anledning människor väljer faner är porslinet bara används på framsidan av tanden-kontra kronor som täcker hela tanden

Typer och Program

Det finns två typer av fasader . hartsbaserade faner och keramiska skalfasader . Placeringen av hartsbaserade faner innebär rengöring och omforma den ursprungliga tänderna . Tandläkaren skulpterar materialet till önskad färg och sedan obligationer till tanden . Ett speciellt ljus används sedan som härdar materialet . Efter härdning är hartsbaserade faner jämnas ut och polerad . Allt detta kan göras i en session .

Placeringen av keramiska skalfasader innebär att man först omstöpningen av tänderna . Sedan ett intryck eller mögel tas av tänder och en färg nyans väljs av tandläkaren . De intryck och nyans specifikation skickas till ett tandtekniskt laboratorium som specialiserat sig på att göra keramiska fasader. Tandläkaren får i allmänhet faner tillbaka från labbet inom några dagar . När de väl har kommit in , fasaderna är monterade på tänderna att se om de passar ordentligt. Om så är tänderna rengöras och faner är bundna till tänderna med särskilda dentala cement . Om fanér inte passar på rätt sätt kan de justeras i tandläkarens eller återlämnas till labbet för omarbetning .

Kandidater

Människor som är kandidater till fasader måste ha friska tänder . Tänderna skall vara fria från tandlossning och förfall . Individer som slipar eller bita sina tänder ofta stängts för skalfasader eftersom slipning och knyter pressa på fasaderna som kan orsaka dem att lossna , chip eller gå sönder.

Care

Personer som har fasader inte behöver göra något särskilt underhåll på sina tänder hemma . Patienterna uppmuntras att ta hand om sina tänder som vanligt och att praktisera god munhygien varje dag . Borsta med fluortandkräm två gånger per dag uppmuntras , liksom tandtråd tänderna en gång om dagen .

Överväganden

Människor som har fasader rekommenderas att inte tugga på hårda saker, såsom is eller pennor . De är tillsagda att undvika bita på naglarna . Eftersom fanér tillämpningar kräver en omdaning av tänder och emalj bort , är processen inte reversibel . Om fanerer borde lossnat eller skadats , kommer nya måste tillämpas .

Previous:nothing Next:kosmetisk tandvård förfaranden

Relaterade artiklar


 • hur man får nikotin fläckar av tandproteser
 • om Periodontala sjukdom
 • hur du kan trösta tandvärk hemma
 • hur du tar bort beläggning på tänderna med Everclear och bakpulver
 • hur man kan bota svullet tandkött
 • ortodonti steg innan hängslen
 • hur man gör tandvårdspatienter bekväm
 • Vad är tandkronor för ?
 • kräfta öm rättsmedel
 • hur man lindra smärtan av känsliga tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com