botemedel mot dålig andedräkt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-14
Dålig andedräkt , också känt som dålig andedräkt , är i huvudsak närvaron av en obehaglig lukt i munnen . Dålig munhygien är en av de viktigaste bovarna som ansvarar för detta tillstånd , men du kan även drabbas av dålig andedräkt på grund av den mat du äter , kaffe , muntorrhet , bihåleinflammation , parodontit , användning av tobak eller ens sjukdom . Och även om det kan vara svårt att urskilja huruvida du lider av dålig andedräkt , det finns ett antal saker du kan göra för att åtgärda detta obehaglig lukt

Dålig andedräkt

Eftersom din näsa är inte den mest pålitliga vid fastställandet av lukten av dina egna andetag , kan du behöva lita på andra att berätta för dig om du har ett problem , så fråga din make /maka , partner eller vän att lukta din andedräkt . Om du inte är bekant med detta , kan du alltid fråga din tandläkare eller tandhygienist status din andedräkt . Om du fortfarande inte är bekväm , gör ett litet test av dina egna .

För att verkligen få en fläkt av dina egna andetag , helt enkelt slicka din arm . Efter bit hud har torkat , ta en sniff . Den lukt kvar på armen bör ge dig en fingervisning om lukten av din andedräkt . När du har bestämt det finns ett problem , kan du börja arbeta för att befria munnen av obehaglig lukt .

tandhygienistprogrammet

Av alla de saker du kan göra för att bekämpa dålig andedräkt, är tandhygien en av de mest effektiva , så börja borsta tänderna efter varje måltid. Detta omfattar inte bara dina tänder och tandkött , men också tungan . Men se till att din tandborste inte blir för slitna , byta ut den för en ny varje tre till fyra månader .

Följ upp detta borsta med en snabb tandtråd att ta bort eventuella matrester som kan ha fastnat mellan tänderna . Vaxad , fungerar präglade tandtråd bra i den här situationen , men känn dig fri att använda standard tandtråd eller ens en tandtråd plocka . Och om det alls är möjligt , skölj med en antiseptisk munvatten för att slutföra din tandläkare regim .

Medan personlig munhygien kan gå en lång väg att avvärja dålig andedräkt , bör du se till att besöka tandläkaren med en viss regelbundenhet . Var sjätte månad rekommenderas och är ofta täckt , åtminstone delvis , i de flesta tandvårdsförsäkringen planer . Det är vid denna tidpunkt som dina tänder helt kan rengöras , vanligtvis hos tandhygienist och tandhygienist och tandläkare kommer att granska hela din mun för att upptäcka och avvärja eventuella skador eller röta , som kan vara lukt -producerande och leda till mer allvarliga tandproblem , såsom tandlossning .

Diet

Förutom tandhygien , din kost kan också spela en avgörande roll i utvecklingen av dålig andedräkt. När du äter mat , oavsett vad det är, kommer det att påverka oundvikligen lukten av din andedräkt . Och vissa livsmedel påverkar din andedräkt mer än andra , så håll koll på vad du äter i förhållande till doften av din andedräkt . När du har bestämt gärningsmannen , eller orsaken till de mest offensiva lukt , eliminera det ur kosten .

Fukt

Det är också mycket viktigt i rätta till Halitosis se till att din mun är fortfarande fuktig . Det enklaste sättet att göra detta är med vätska , så drick mycket vatten varje dag för att hålla rätt fuktighet i munnen och bekämpa dålig andedräkt.

Om detta inte räcker , plocka upp några något att suga på , som en sockerfritt godis . Handlingen att suga på godis (eller ens tuggummi ) kan stimulera produktionen av saliv och fukta munnen .

Tobak

Det borde vara självklart , men om din dålig andedräkt orsakas av användning av tobak , vare sig det tugga eller röka , sluta använda produkten . Du är inte bara förbättra din hälsa , men du sparar dina andetag från dålig lukt .

Previous:nothing Next:hur man skapar tänder fasader

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet ( gingivit ) och bibehålla optimal tandhälsa
 • hur man hittar utskrivbara kuponger tandkräm
 • bot för en öm tunga
 • mångfalden av sjukdomar som orsakas av sjukdomar i tandköttet
 • parodontit och rökning
 • fakta om avancerad Periodontala sjukdom
 • botemedel för parodontal tandköttsproblem
 • hur reparera en tandbro
 • Periodontala sjukdom i de bakre tänderna
 • Hur Listerine döda bakterier ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com