förebyggande av parodontit

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-01
Tandlossning är en allvarlig form av tuggummi sjukdom som innebär en försämring av mjuk vävnad och ben som omger och stöder tänderna . Avancerad parodontit ofta resulterar i förlust av tänder och kan leda till mer allvarliga hälsotillstånd som ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke . Det finns inget sätt att vända parodontit när det blir avancerat , men det finns sätt att förhindra denna allvarliga tandköttsproblem

du borstar tänderna

Öva god tandhygien är det första steget för att förebygga parodontit . Experterna på American Dental Association rekommenderar att borsta tänderna minst två gånger om dagen för att ta bort bakterier som bildats på ytan av tänderna. En mjuk-borst tandborste är det bästa verktyget för jobbet och de flesta tandläkare rekommenderar du byter din pensel var tredje månad eller så . Mayo Clinic rekommenderar också en elektrisk tandborste för en mer grundlig rengöring . Använd en tandkräm eller mun skölj som innehåller fluor för att hålla tänderna starka och mögelbildning .

Tandtråd

Tandtråd tänderna är en annan viktig metod för att förhindra parodontit . Denna process tar bort matrester och bakterier som blir mellan tänderna och kan inte tas bort med en tandborste . American Dental Association rekommenderar tandtråd tänderna dagligen . Den bästa tiden att använda tandtråd är nog på natten innan sängen , så du kan ta bort alla matrester som har byggts upp under hela dagen .

regelbundna kontroller

regelbunden tandvård checkups erbjuder två fördelar . Först kommer din tandläkare att kunna plocka upp på de tidiga stadierna av tandköttsproblem om du regelbundet i sitt kontor . Tidig tandköttssjukdomar behandlas och även reversibla , avancerad parodontit är det inte. Regelbundna kontroller ger också en professionell rengöring som kommer att bli av med några bakterier eller plack som har byggts upp sedan ditt senaste möte . De flesta tandläkare vill se sina patienter varje halvår . Däremot kommer din tandläkare rekommendera det bästa schemat för dig baserat på dina specifika behov .

sparka rökning vana

Rökning ökar risken för parodontit , enligt American Academy of Periodontology . Rökare tenderar att ha mer plack byggs upp än ickerökarna . De har också en högre risk för djupa fickor mellan tänderna och tandköttet och förlust av vävnad och ben som stöder tänder . Rökare också reagerar inte så bra på behandlingen i de tidiga skedena av parodontit som icke-rökare gör , vilket gör det svårt att behandla och vända tandköttsproblem innan det blir avancerat .

Goda matvanor

En hälsosam kost kan också bidra till förhindra parodontit . American Dental Association rekommenderar alla att hålla sig till en varierad kost som innehåller alla de största grupperna av livsmedel . Det är också viktigt att begränsa småäta mellan måltiderna , särskilt när dessa snacks är hög sockerhalt . Om möjligt , borsta tänderna efter varje måltid och mellanmål för att undvika plack byggs upp som kan leda till sjukdomar i tandköttet .

Previous:nothing Next:hur man borsta sätt att besparingar på din tandläkare faktura

Relaterade artiklar


 • om vikande tandkött
 • hur man gör en resa till tandläkaren mindre stressande
 • om tea tree olja för tandköttsproblem
 • hur man kan stoppa smärtan från känsliga tänder
 • hur man gör tänder rättsmedel blekmedel hem
 • de bästa sätten att rengöra tänderna
 • bruxism botemedel
 • varför grus människor sina tänder på natten ?
 • bentonit och tandköttsproblem
 • hur man använder peridex
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com