göra lumineers fixa placerade tänder ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-08
Lumineers är en av de senaste framstegen inom kosmetisk tandvård och är avsedda att vara en mindre smärtsam och tidskrävande alternativ till traditionella Tandfasader . Många människor som lider av dentala problem såsom placerade tänder , missfärgade tänder och trasiga tänder välja att få Lumineers att hjälpa åtgärda problemen.
Lumineers kan göra, och åtgärda många tandproblem och ge mottagarna en vacker , bländande vita leende . Men Lumineers är inte utan sina problem , och det är viktigt att du noga förstår Lumineers innan förfarandet för att fixa ditt placerade tänder .

Funktioner

Lumineers är tillverkade av extremt starka och tunna Cerinate porslin som kan följas direkt på tänderna utan att slipa ner tänderna som är nödvändigt med traditionella fasader. Lumineers ofta jämförs med kontaktlinser på grund av deras tunna struktur ( cirka 0,2 mm i bredd ) .

Eftersom Lumineers är utformade för att följa din befintliga tandsubstans , är den faktiska tillämpningen av Lumineers en relativt snabb processen , i allmänhet tar bara två tandläkarbesöken att slutföra. Under det första besöket kommer tandläkaren ta en precision mögel av dina tänder och tillsammans kommer du att välja skuggan och formen på din Lumineers .

På det andra besöket , tandläkaren kommer att matcha skuggan och kontrollera passform . Efter det kommer din tandläkare bifoga Lumineers med en smärtfri etsning lösning . Om du gillar hur de ser ut , din Lumineers är kompletta .

Fördelar

Den största fördelen med Lumineers är att deras tunna designen gör kvarstad utan att förstöra den naturliga tandsubstans . Eftersom den naturliga tänderna är ostörda kan Lumineers tas bort vid ett senare tillfälle utan att förstöra tänderna . Detta gör Lumineers ett utmärkt val för patienter som vill korrigera avstånd eller kokta tänder utan smärtsam tandställning .

En annan fördel med Lumineers är dess enkelhet : De tar väldigt lite tid att fästa så att du inte behöver ta mycket tid från arbetet eller skolan för att göra otaliga tandvård besök . Du kan också äta alla dina favorit livsmedel och tugga tuggummi med Lumineers --- du inte kan göra det med traditionella fasader.

Nackdelar

Den största nackdelen att kosmetiska tandläkare rapport om Lumineers är att de kan lossna . Lumineers inte kräver förberedelser som traditionella fasader . Det betyder att Lumineers följs den naturliga tanden med en enkel bindning lösning . Om limning lösning försvagar kan Lumineer lossna och kräver ytterligare tandvård bifoga .

Många patienter klagar över att deras tänder ser onaturligt med Lumineers . Detta beror till största delen den extra delen av tanden som resultat när Lumineer är placerad på naturlig tand . Dessutom är Lumineers sällan omfattas av tandvårdsförsäkringen , vilket innebär att betala för Lumineers kommer ur fickan .

Lumineers Vs . Andra tandingrepp

Lumineers är tippad som ett alternativ till traditionella fasader och även hängslen , främst på grund av Lumineers förmåga att ge sken av raka tänder . Även om det är sant att Lumineers kan ge intryck av raka tänder , gör de faktiskt inte räta ut tänderna . Om du vill fysiskt räta tänderna , måste du tandställning .

Debatt

Lumineers har stadigt vuxit i popularitet sedan deras frigivning. Resultaten kan vara vackert och slående , men många kosmetiska tandläkare är tveksamma till att rekommendera Lumineers till sina patienter över traditionella faner och hängslen . De har funnit att den felfrekvens på Lumineers är högre än för traditionella fasader . Även många klagar på att de ser alltför onaturlig och stora i den genomsnittliga personens mun .

Det finns en sak som alla tandläkare överens om : Kosmetisk tandvård , inklusive Lumineers , är en pågående process . Deras förhoppningar är att tillverkarna kommer att finslipa Lumineers och göra dem den ultimata svaret i att skapa vackra leenden för alla .

Previous:nothing Next:hur gör de proteser ?

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med mun och hals problem
 • hur man undervisar munvård på vårdhem
 • förfarandet av visdomständer avlägsnande
 • framtänderna partiella proteser förändrade mitt liv
 • Hur täcker en tandläkare utsätts emalj eller vikande tandkött ?
 • hur man använder prevident
 • hur man gör en ortodontisk hållare hemma ( bilder )
 • hur man rengör under en tandbro
 • hur mycket kostar det att få dina tänder vit ?
 • Hur fungerar Invisalign arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com