hem rättsmedel för en belagd tunga

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-16
Enkla hem rättsmedel för en belagd tunga kan införlivas i din dagliga rutin till stöd i den kontinuerliga avlägsnande av beläggning . Beläggningen är sammanflätad med ytan av tungan och om de lämnas obevakade kan skapa dålig andedräkt. Gurgla tar inte bort beläggningen , men kan hjälpa spola bort skräpet efter att det har lossnat . Rökning kan frigörandet av gifter i kroppen och låg fiberintag orsaka tunga beläggning

Tungskrapa

En beläggningar på tungan kan innehålla bakterier . Använd en tandborste eller en butik köpte tungskrapa för att nå hela ytan av tungan och skölja bort bakterier med munnen tvätta eller vatten . Gör skrapa tungan del av din morgonrutin att hålla munnen ren . Metall eller plast skedar kan också användas för att ta bort beläggningen . Börja på baksidan av tungan med sked vände nedåt och dra sedan framåt . Energiskt gnida tungan över tänderna också luckrar upp bakterier. Bara skölja munnen med vatten efteråt .

Ät en Remedy

stimulera flödet av saliv kan hjälpa få bort beläggningen från tungan och fräscha andan på samma gång . Äta kan faktiskt stöd i processen --- prova en apelsin . Apelsiner innehåller citronsyra som stimulerar spottkörtlarna , bidrar till att tvätta bort bakterier och beläggningen . Skölj munnen efter att ha ätit den orange eller ett livsmedel , för att hjälpa spola rubbas saken bort . En kopp mint-te eller tugga på en kvist persilja kommer att hjälpa till med dålig andedräkt som ofta följer med en belagd tunga .

Skrubber Recept

Mayo Clinic föreslår en hemmagjord skura recept för att ta bort beläggningen . Blanda en del väteperoxid och fem delar vatten ( dvs en matsked av väteperoxid till fem matskedar vatten ) . Doppa en tandborste i blandningen och borsta försiktigt tungan . Det är aldrig en bra idé att svälja väteperoxid . Skölj med vatten efter användning av skrubbning recept . Bakpulver och vatten är en annan skura recept att arbeta med. Bakpulver uppdaterar munnen . Prova att blanda i en tesked färsk citronsaft , inte beredda citronsaft .

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för vitare tänder

Relaterade artiklar


 • hur ta hand om ditt tandkött
 • om tuggummi ympkvistar
 • hur man rengör en nightguard
 • hur man tugga med löständer
 • hur du kan få Nite vit i facket
 • Hur uppstår ett överbett ?
 • hur man läka tandvärk
 • hur ta hand om barnets första tänder
 • information om tandställning
 • dental felbehandling definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com